Κοινωνικό μέρισμα: Το πρόβλημα με τα ΑμΕΑ και η άμεση λύση του

54
Πάνω από 250.000 είναι οι αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα από πολυτέκνους, ανέργους γονείς και ΑμΕΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία από τις πρώτες ώρες λειτουργίας της πλατφόρμας koinonikomerisma.gr.  Με ένα «κλικ» αφού συμπληρώσουν τους κωδικούς Taxisnet, οι ενδιαφερόμενοι μπαίνουν στην ηλεκτρονική εφαρμογή και σε δευτερόλεπτα διαπιστώνουν αυτόματα αν είναι ή όχι ενεργοί.

Ελάχιστοι όμως εξ αυτών δικαιούντο το έκτακτο επίδομα. Άλλωστε σε 253.000 έχουν υπολογιστεί συνολικά όλοι οι άμεσοι δικαιούχοι.

Προς στιγμήν πάντως, ακόμα και άμεσα επιδοματούμενα ΑμΕΑ που δικαιούνται το επίδομα, έβλεπαν χθες την αίτησή τους να απορρίπτεται. Πρόκειται κυρίως για άτομα που, αν και εμφανίζονται σαν εξαρτώμενα τέκνα από τους γονείς τους, υποβάλλουν ταυτόχρονα και δική τους φορολογική δήλωση. Σε πρώτη φάση, το Μέρισμα εγκρίνεται ήδη αν το ζητήσει ο γονιός του ατόμου με αναπηρία. Άμεση ήταν η κινητοποίηση της ΗΔΙΚΑ.
Με ανακοίνωση-διευκρίνηση αναφέρει ότι:
«Διευκρινίζεται ότι για τα εξαρτώμενα μέλη π.χ. ΑΜΕΑ που υποβάλλουν και τα ίδια φορολογική δήλωση, το αίτημα πρέπει να υποβάλλεται από τον γονέα στου οποίου τη φορολογική δήλωση είναι εξαρτώμενα

Η διευκρίνιση αυτή για το κοινωνικό μέρισμα και την αίτηση αφορά το πρόβλημα που έχει προκύψει με τις διπλές φορολογικές δηλώσεις που υποβάλλουν οι ΑμεΑ.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr