Κοινή επιστολή στήριξης της εκ νέου υποψηφιότητας της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για τη θέση της προέδρου της ΕΕ υπογράφουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης  και ο Ντόναλντ Τουσκ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγραψε στο Χ:

Ο φίλος μου Ντόναλντ Τουσκ και εγώ έχουμε την τιμή να προτείνουμε την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ως επικεφαλής υποψήφια για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Είναι σταθερά αφοσιωμένη στην προώθηση των κοινών μας αξιών και στην προστασία της ενότητας και της αλληλεγγύης της Ευρώπης. Έχει την εμπιστοσύνη μας».

Στην επιστολή που εστάλη στον πρόεδρο του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ ο κ. Μητσοτάκης και ο Πολωνός ομόλογός του σημειώνουν: "Εκ μέρους του Platforma Obywatelska και της Νέας Δημοκρατίας, προτείνουμε την Ursula von der Leyen ως επικεφαλής υποψήφια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Τα δύο κόμματά μας αναγνωρίζουν την ηγετική της ικανότητα, το βαθύ αίσθημα δέσμευσης και την αποφασιστικότητά της κατά τη διάρκεια της τρέχουσας θητείας της. Από το ξέσπασμα της πανδημίας Covid-19 έως την εξασφάλιση κοινών εμβολιασμών για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες, έως την ιστορική συμφωνία για τη διευκόλυνση ανάκαμψης και ανθεκτικότητας, η Ursula von der Leyen υπήρξε διαχειριστής των κοινών ευρωπαϊκών αξιών μας, διασφαλίζοντας την αλληλεγγύη και την ενότητα σε ολόκληρη την ήπειρό μας, ιδίως απέναντι στις προκλήσεις που έφερε η ρωσική επιθετικότητα κατά της Ουκρανίας.

Η Platforma Obywatelska και η Νέα Δημοκρατία είναι βέβαιες ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα βρίσκεται και πάλι σε σταθερά και ικανά χέρια για τον επόμενο θεσμικό κύκλο με την Ursula von der Leyen στο τιμόνι της".

Ακολουθεί η κοινή επιστολή στήριξης της εκ νέου υποψηφιότητας της Ursula von der Leyen για τη θέση της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που υπογράφουν εκ μέρους του ΕΛΚ ο πρωθυπουργός της Ελλάδας και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, και ο πρωθυπουργός της Πολωνίας και πρόεδρος της Platforma Obywatelska, Donald Tusk:

epistoli.jpg