Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλούν οι διάλογοι των πακιστανών τρομοκρατών που ετοίμαζαν πολύνεκρες επιθέσεις στην ελληνική επικράτεια.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το iefimerida η συντονισμένη επιχείρηση της ΕΥΠ με την κωδική ονομασία «Υάκινθος» είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη των τρομοκρατών που είχαν ως στόχο τον θάνατο αθώων πολιτών, αλλά και την υπονόμευση του αισθήματος ασφάλειας στη χώρα, πλήττοντας ταυτόχρονα τους θεσμούς και απειλώντας τις διεθνείς σχέσεις της.

Οι διάλογοι 

Χαϊντέρ: Θέλω την επίθεση σε κεντρικό σημείο με τουλάχιστον 40-50 άτομα

30χρονος: «Στο εστιατόριο μπορείς να το κάνεις και με μπουκάλες. Μπείτε 2-3 άτομα στην κουζίνα και βάλτε φωτιά να ξεκινήσει από κει, όταν βρείτε ευκαιρία».

Χαϊντέρ: «Εγώ θέλω τουλάχιστον να αξίζουν τα χρήματα και θέλω ή στο χώρο ή σε κεντρικό σημείο που θα είναι τουλάχιστον 40-50 άτομα.

30χρονος: «Γι’ αυτό σου είπα να κανονίσεις είτε ένα άτομο, είτε δύο, είτε τρία και πες τους το έξω από τα δόντια για το κάθε κεφάλι η αμοιβή είναι και για αυτούς 50 Λακ. Να γίνει η δουλειά με τέτοιο τρόπο ώστε να μην έχουν περιθώριο, το κατάλαβες;»

Χαϊντέρ: «Θα γίνει, σου το υπόσχομαι, και από τον κάθε τραυματία και νεκρό θα σου στείλω φωτογραφίες και βίντεο».

30χρονος: «Ό,τι πληγή ή τραύμα υπάρχει να φαίνεται καθαρά στο βίντεο και τις φωτογραφίες».

Νωρίτερα, το απόγευμα της Τετάρτης, δόθηκαν στο φως της δημοσιότητας οι φωτογραφίες των δύο Πακιστανών που συνελήφθησαν από την Ελληνική Αστυνομία με τις κατηγορίες της συγκρότησης και ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση, η οποία φέρεται να σχεδίαζε χτύπημα σε εστιατόριο, ισραηλινών συμφερόντων, στην περιοχή του Ψυρρή.

Αυτοί είναι οι δύο Πακιστανοί τρομοκράτες που σχεδίαζαν χτύπημα σε εστιατόριο στου Ψυρρή 

Ο 27χρονος αρχηγός Χαϊντέρ που ζούσε στη Ζάκυνθο και ο 29χρονος Χουσεΐν που είχε μετακομίσει στη Σπάρτη, είναι οι δύο Πακιστανοί που συνελήφθησαν, κατηγορούμενοι ότι σχεδίαζαν τρομοκρατική επίθεση σε εβραϊκό εστιατόριο στου Ψυρρή.

Οι δύο Πακιστανοί τρομοκράτες που συνδέονται με την Quds Force (Δύναμη Κουντς), θα λάμβαναν το ποσό των 15.000 με 16.000 ευρώ για κάθε άνθρωπο που θα σκότωναν.

Ο 27χρονος αρχηγός Χαϊντέρ ζούσε στη Ζάκυνθο και συγκεκριμένα στο Λαγανά. Στο σπίτι, εκτός από τον Πακιστανό που κατηγορείται για τρομοκρατία, έμεναν κι άλλοι ομοεθνής του, ενώ οι κάτοικοι του Λαγανά είχαν αναφέρει στις αστυνομικές αρχές ότι η περιοχή γύρω από το σπίτι που έμεναν οι Πακιστανοί είχε μετατραπεί σε άντρο παρανομίας.

Πακιστανοί τρομοκράτες: Τα σπίτια που χρησιμοποιούσαν σε Αθήνα και επαρχία (εικόνες)

Ιδιαίτερα μεγάλη ανησυχία και αίσθηση έχει προκαλέσει από χθες η αποκάλυψη της εξάρθρωσης τρομοκρατικής οργάνωσης που ετοιμαζόταν να χτυπήσει ισραηλινούς στόχους στο κέντρο της Αθήνας

Σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ και με βάση τις πληροφορείες, οι δράστες όπως  προκύπτει από τις συνομιλίες με τον αρχηγό τους, ήθελαν νεκρούς.

Η πρώτη σύλληψη

Η σύλληψη των δύο Πακιστανών τρομοκρατών έγινε πριν από περίπου ένα με ενάμιση μήνα. Ο ένας εκ των δύο Πακιστανών διέμενε στη Ζάκυνθο και ο δεύτερος στη Σκάλα Λακωνίας, ενώ έρχονταν και στην Αθήνα όταν αυτό απαιτούνταν.

Άμεσα τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής κατάφεραν να εντοπίσουν τους δύο νεαρούς Πακιστανούς τρομοκράτες. Όπως προέκυψε, ο 27χρονος και ο 29χρονος βρίσκονταν παράνομα στην Ελλάδα, ο πρώτος 4 χρόνια και ο δεύτερος 5 χρόνια, ενώ διέμεναν  σε Ζάκυνθο και Λακωνία, αντίστοιχα, όπου και απασχολούνταν σε αγροτικές και οικοδομικές εργασίες.

Η προσαγωγή και κατόπιν η σύλληψη των δύο Πακιστανών έγινε πριν από περίπου δύο μήνες, όταν οι Αρχές έκαναν έφοδο στα σπίτια τους αλλά και σε καταυλισμό Ρομά, όπου έμεναν σε παράπηγμα ομοεθνείς τους στα Λιόσια. Στα Λιόσια οι δύο Πακιστανοί έβρισκαν στέγη όταν για λόγους προετοιμασίας του χτυπήματος αναγκάζονταν να έρθουν στην Αθήνα.

Στα σπίτια που διέμεναν στη Ζάκυνθο και στη Λακωνία συνελήφθησαν οι δύο Πακιστανοί τρομοκράτες που ετοίμαζαν τρομοκρατική επίθεση σε εβραϊκό εστιατόριο συναγωγή στου Ψυρρή στην Αθήνα. Στην Σκάλα Λακωνίας διέμενε ο ένας εκ των δύο Πακιστανών τρομοκρατών. Το Patrisnews δημοσιεύει φωτογραφίες από το σπίτι όπου διέμενε ο Πακιστανός τρομοκράτης, ο οποίος συνελήφθη έπειτα από έφοδο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικές δυνάμεις. Οι δύο Πακιστανοί κατηγορούνται ότι συμμετέχουν σε τρομοκρατικό δίκτυο, που υπό την καθ

Σύμφωνα με πληροφορίες, μαζί με τους δύο Πακιστανούς προσήχθησαν και άλλα άτομα, στο σύνολο περίπου 15, οι οποίοι εν συνεχεία αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού δεν προέκυψε κάτι εις βάρος τους. Στα κινητά των δύο υπόπτων εντοπίστηκαν φωτογραφίες και βίντεο που αποτύπωναν το ισραηλινό εστιατόριο-συναγωγή, στην οδό Αισώπου στου Ψυρρή, αλλά και συνομιλίες με τον αρχηγό τους.

Η δίωξη και η απολογία
Εις βάρος των δύο συλληφθέντων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση (κακούργημα). Παράλληλα, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη κατ’ αγνώστου για διεύθυνση τρομοκρατικής οργάνωσης (κακούργημα) και πρόκληση για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση (πλημμέλημα), καθώς οι δύο συλληφθέντες φέρονται να έπαιρναν εντολές από πρόσωπο που βρίσκεται στο εξωτερικό. Οι συλληφθέντες έχουν λάβει προθεσμία και αναμένεται να οδηγηθούν σε τακτικό ανακριτή την Παρασκευή.

Αυτά είναι τα σπίτια σε Ζάκυνθο και Λακωνία όπου συνέλαβαν τους Πακιστανούς τρομοκράτες

Όπως προκύπτει, οι δύο Πακιστανοί τρομοκράτες χρησιμοποιούσαν σπίτια στη Ζάκυνθο, στη Σκάλα Λακωνίας και στα Λιόσια. Οι δύο Πακιστανοί όταν έρχονταν Αττική έμεναν σε παράπηγμα ομοεθνών τους στον καταυλισμό Ρομά στα Άνω Λιόσια, ενώ κάποιες προσαγωγές ατόμων με τους οποίους φέρεται να συνομιλούσαν έγιναν από διαμέρισμα στην Ομόνοια, απ’ όπου περνούσαν και οι δύο συλληφθέντες. Ο ένας εκ των δύο συλληφθέντων έμενε στη Ζάκυνθο μαζί με άλλους ομοεθνείς του. Κύρια απασχόλησή του ήταν οι αγροτικές και οικοδομικές εργασίες.

Κάτοικος του νησιού που μίλησε σε τοπικό μέσο ανέφερε ότι είχαν παρατηρήσει μια περίεργη κινητικότητα, ότι είχε γίνει αστυνομική επιχείρηση, με τη συνδρομή αστυνομικών από την Αθήνα, στο σπίτι του τρομοκράτη και ότι είχαν γίνει προσαγωγές. «Άκουσα ότι δύο Πακιστανοί έκαναν διακίνηση, άφησαν όσους ήταν νόμιμοι, ενώ τους άλλους τους πήγαν φυλακή», είπε. Σύμφωνα με το τοπικό μέσο, η αστυνομική επιχείρηση έγινε στις 5:30 το πρωί. O δεύτερος εκ των συλληφθέντων συνελήφθη στη Σκάλα Λακωνίας όπου διέμενε.