Κλιμάκιο εθελοντών στέλνει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στη Σαντορίνη, λόγω της σεισμικής δραστηριότητας. Το κλιμάκιο εθελοντών της ειδικής Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης του Ε.Ε.Σ. αλλά και κλιμάκιο κοινωνικών λειτουργών-ψυχολόγων, αναχωρεί αύριο Παρασκευή για το νησί.

Τα κλιμάκια, θα αποβιβαστούν στο νησί, με διασωστικά οχήματα και επιχειρησιακό εξοπλισμό (κοπτικά μηχανήματα, διασωστικά σχοινιά κ.ά.) αλλά και δύο ειδικά εκπαιδευμένα διασωστικά σκυλιά της ειδικής Κυνοφιλικής Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης (Κ9) του Ε.Ε.Σ.

Οι εθελοντές του Ε.Ε.Σ., έχοντας την αναγκαία εκπαίδευση, τεχνογνωσία, εμπειρία και εξοπλισμό θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους όπου υπάρχει ανάγκη, βρισκόμενοι σε συνεχή επικοινωνία και συνεννόηση με τις Αρχές, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ερυθρού Σταυρού.

Ταυτόχρονα, έμπειροι κοινωνικοί λειτουργοί και ψυχολόγοι θα προσφέρουν ψυχοκοινωνική στήριξη και υποστήριξη των κατοίκων του νησιού που δοκιμάζονται από τις αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις, εστιάζοντας ιδιαίτερα στους μοναχικούς ηλικιωμένους, στους χρόνια πάσχοντες, στις νεαρές ηλικίες και τα παιδιά.