Θέμα ημερών, αν όχι ωρών, είναι η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Σωκράτη Φάμελλου για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο ίδιος έχει λάβει τις οριστικές του αποφάσεις και όπως φαίνεται τον στηρίζει σχεδόν σύσσωμη η ομάδα των 87, η ομάδα δηλαδή επιρροής του Αλέξη Τσίπρα, στην οποία μεταξύ άλλων συμμετέχει η Όλγα Γεροβασίλη, η Κατερίνα Νοτοπούλου και ο Κώστας Ζαχαριάδης.

Οι εκκρεμότητες για την υποψηφιότητα του αφορούν διαδικαστικά ζητήματα και η ανακοίνωση αναμένεται είτε μέσα στο Σαββατοκύριακο, στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, είτε μέσα στην εβδομάδα. Ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης επιθυμεί η υποψηφιότητά του την κρίσιμη αυτή στιγμή να λειτουργήσει ενωτικά για το κόμμα, το οποίο διολισθαίνει μέρα με τη μέρα σε συνθήκες διάλυσης, γι αυτό και οι συζητήσεις για τον τρόπο που θα προωθηθεί και θα στηριχθεί η υποψηφιότητά του βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη, κυρίως με τα στελέχη της ομάδας των 87. Άλλωστε στο επεισοδιακό συνέδριο του Φεβρουαρίου, ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να είχε πει ότι ο Στέφανος Κασσελάκης πρέπει να αποπεμφθεί από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και ως κατάλληλη λύση φαντάζει ο Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος τότε ήταν επικεφαλής της Κ.Ο..

Οι κινήσεις Κασσελάκη


Ο Στέφανος Κασσελάκης βρισκόταν με τον σύντροφό του διακοπές στο εξωτερικό, οπότε και η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, η οποία επίσης είναι σίγουρη, θα γίνει μέσα στην εβδομάδα. Μεταξύ άλλων υποψήφιοι θα είναι ο Παύλος Πολάκης και ο Νικόλας Φαραντούρης, με τον τελευταίο να σκέφτεται ακόμα τις αποφάσεις του, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρχουν περισσότερες υποψηφιότητες καθώς οι παρασκηνιακές ζυμώσεις έχουν πάρει φωτιά. Το μόνο σίγουρο είναι ότι την επόμενη ημέρα των εσωκομματικών εκλογών, το κόμμα θα βιώσει μια νέα διάσπαση, ανεξαρτήτως αρχηγού, καθώς η συμβίωση πολλών στελεχών μέσα στο ίδιο κόμμα είναι πλέον ανυπόφορη.

Διαβάστε περισσότερα για