Στο κοινό όραμα που έχει με τον εκ νέου υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης στις αυτοδιοικητικές εκλογές της ερχόμενης Κυριακής Κωνσταντίνο Ζέρβα μίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα, το απόγευμα της Τετάρτης, επισκεπτόμενος το εκλογικό κέντρο του απερχόμενου δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Ζέρβα. 

Όπως είπε, η Θεσσαλονίκη που οραματίζεται ο ίδιος, διευκρινίζοντας ότι μιλάει με την ιδιότητά του ως βουλευτής της συμπρωτεύουσας, αλλά και ο κ. Ζέρβας είναι «μία Θεσσαλονίκη η οποία μπορεί πια να προσελκύει ξένους επενδυτές, μία Θεσσαλονίκη η οποία μετατρέπεται σε επιχειρηματικό πόλο ολόκληρων των Βαλκανίων αλλά ταυτόχρονα σε ένα κέντρο πολιτισμού, εκπαίδευσης, παροχής ποιοτικών υπηρεσιών υγείας».

Στη συνέχεια, ζήτησε από τον κόσμο, αλλά και από γαλάζια στελέχη να αφήσουν «στην άκρη αυτή τη στιγμή τις όποιες πίκρες που αναπόφευκτα μπορεί να προκύπτουν μέσα από μία τετραετή δύσκολη διακυβέρνηση» και να στηρίξουν τον Κωνσταντίνο Ζέρβα στις εκλογές της Κυριακής. «Να κερδίσουμε τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Είναι ένα πολιτικό στοίχημα το οποίο έχουμε βάλει και το οποίο πρέπει να κερδίσουμε και να προχωρήσουμε μετά ενωμένοι στην επόμενη μέρα», πρόσθεσε. 

Η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ακολουθεί αναλυτικά η δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την επίσκεψή του στο εκλογικό κέντρο του απερχόμενου δημάρχου Θεσσαλονίκης και εκ νέου υποψήφιου στις αυτοδιοικητικές εκλογές της ερχόμενης Κυριακής Κωνσταντίνου Ζέρβα: 

«Καλησπέρα σας, είμαι εδώ για να επαναλάβω τη στήριξή μου στον Κωνσταντίνο Ζέρβα για να είναι ο επόμενος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ με τον Κωνσταντίνο σε δύσκολες συνθήκες, αντιμετωπίσαμε πολλές κρίσεις όπως ξέρετε τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Σήμερα όμως έχουμε κάθε λόγο να μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία.

H Θεσσαλονίκη είναι μία πόλη που κουβαλάει μεν χρόνιες δυσκολίες και προβληματικές υποδομές. Αλλάζει όμως, και αλλάζει με πολύ μεγάλη ταχύτητα. Αλλάζει μέσα από σημαντικές δημόσιες επενδύσεις οι οποίες γίνονται. Είχα την ευκαιρία σήμερα το μεσημέρι να βρεθώ μαζί με τον Δήμαρχο στην υπογραφή της σύμβασης λειτουργίας και συντήρησης του νέου Μετρό, που θα λειτουργήσει μέσα στο 2024.

Δεν είναι σήμερα η ώρα να μιλήσω για τις σημαντικές επενδύσεις που δρομολογούνται σε επίπεδο κεντρικής κυβέρνησης για να αλλάξει όψη η Θεσσαλονίκη. Θα μιλήσω, όμως, για τις πολλές ιδιωτικές επενδύσεις οι οποίες γίνονται. Μία Θεσσαλονίκη η οποία μπορεί πια να προσελκύει ξένους επενδυτές, μία Θεσσαλονίκη η οποία μετατρέπεται σε επιχειρηματικό πόλο ολόκληρων των Βαλκανίων αλλά ταυτόχρονα σε ένα κέντρο πολιτισμού, εκπαίδευσης, παροχής ποιοτικών υπηρεσιών υγείας.

Αυτή είναι η Θεσσαλονίκη την οποία οραματιζόμαστε. Το όραμα μας είναι κοινό, το όραμα το οποίο συμμεριζόμαστε, εγώ και ο Κωνσταντίνος -μιλάω τώρα και με την ιδιότητά μου πια ως βουλευτή Θεσσαλονίκης.

Σας ζητώ -και ζητώ και από τα στελέχη της παράταξής μας- να αφήσουμε στην άκρη αυτή τη στιγμή τις όποιες πίκρες που αναπόφευκτα μπορεί να προκύπτουν μέσα από μία τετραετή δύσκολη διακυβέρνηση, να στηρίξουμε τον Κωνσταντίνο, να κερδίσουμε τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Είναι ένα πολιτικό στοίχημα το οποίο έχουμε βάλει και το οποίο πρέπει να κερδίσουμε και να προχωρήσουμε μετά ενωμένοι στην επόμενη μέρα.

Η επόμενη τετραετία θα είναι η τετραετία της Θεσσαλονίκης, με τον Κωνσταντίνο Ζέρβα Δήμαρχο. Να είστε καλά, ευχαριστώ πολύ, καλή δύναμη. Και καλό αγώνα, από την πρώτη Κυριακή».