Στην Καλαμάτα, σε εκδήλωση για την παρουσίαση της υποψηφιότητας του Δημήτρη Πτωχού για την περιφέρεια Πελοποννήσου στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές θα μιλήσει σήμερα, Πέμπτη 3 Αυγούστου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις 19:00.

Στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον νυν περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, για το έργο που έκανε στην Περιφέρεια, αλλά αναφέρθηκε και στον Δημήτρη Πτωχό «έναν νέο πολιτικό, ο οποίος θα είναι ο νέος περιφερειάρχης Πελοποννήσου» και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι κατέληξα στον κατάλληλο άνθρωπο για την κατάλληλη θέση».

Ευχόμενος καλή δύναμη στον Δημήτρη Πτωχό, ο πρωθυπουργός τόνισε: «Με τη στήριξη όλων σας και όλων μας, είμαι πεπεισμένος ότι ο Δημήτρης Πτωχός θα είναι ο επόμενος περιφερειάρχης Πελοποννήσου», υπενθυμίζοντας τη συνεργασία που είχαν οι δυο τους επί της κυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά. 

Ακόμα, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι οι αρχαιολογικοί χώροι της περιοχής συγκεντρώνουν παγκόσμιο ενδιαφέρον, ενώ δεν παρέλειψε να μιιλήσει και για τις εξαγωγές των αγροτικών προϊόντων και τον τουρισμό της Πελοποννήσου. Επίσης, έκανε λόγο για τα έργα που έχουν γίνει στον Αθλητισμό, τις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, τις παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο στην Πελοπόννησο

στις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων της Πελοποννήσου, στον τουρισμό και στον αρχαιολογικό της πλούτο, ενώ τόνισε ότι άλλαξαν την εικόνα της Περιφέρειας τα εκατοντάδες έργα που έγιναν και γίνονται, εκ των οποίων περισσότερα από 200 για την Πελοπόννησο παρουσιάστηκαν από τη Νέα Δημοκρατία πριν από μερικούς μήνες. Ο πρωθυπουργός τόνισε, επίσης, ότι η ΝΔ θέλει να δώσει κομματικό χρώμα στις περιφερειακές εκλογές «όχι για να βάψουμε γαλάζιο το χάρτη. Αυτόν τον βάψαμε πριν από μερικές εβδομάδες. Αλλά γιατί θέλουμε ανθρώπους με τους οποίους να συνεργαστούμε καλά, να είναι αρωγοί στις προσπάθειές μας κι εμείς αρωγοί στις δικές τους».

«Θέλουμε να δώσουμε κομματικό χρώμα στις εκλογές για τους περιφερειάρχες» τόνισε και συνέχισε: «Όχι για να βάψουμε γαλάζιο τον χάρτη. Αυτόν τον βάψαμε πριν από μερικές εβδομάδες. Αλλά γιατί, θέλουμε ανθρώπους που θα συμμερίζονται το πρόγραμμά μας για να συνεργαστούμε καλά».

Δημήτρης Πτωχός: Σας καλώ να γράψουμε όλοι μαζί τη δική μας ιστορία

Από πλευράς του, ο Δημήτρης Πτωχός αναφέρθηκε αρχικά στη μάχη που δόθηκε τις προηγούμενες μέρες με τις πυρκαγιές, αλλά και στην απώλεια των δύο χειριστών Canadair στην Κάρυστο.

«Νιώθω πολύ συγκινημένος που ο αγώνας μας ξεκινάει από αυτόν εδώ τον χώρο», πρόσθεσε, ενώ έκανε ειδική αναφορά και στον πατέρα του που έχει «φύγει» από τη ζωή, αλλά είχε υπηρετήσει τη Μεσσήνη ως δήμαρχός της επί 16 χρόνια. Μιλώντας για τη Μεσσήνη, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Από εδώ ξεκινάμε την πορεία μας για να πάμε την Πελοπόννησο μπροστά». 

«Σας καλώ να γράψουμε όλοι μαζί τη δική μας ιστορία στον δικό μας τόπο. Η στιγμή δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερη», τόνισε, κάνοντας λόγο σε αυτό το σημείο στις αλλεπάλληλες κρίσεις που έπληξαν την προηγούμενη περίοδο τη χώρα και «στη νέα σελίδα» που έχει έρθει με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Επιπλέον, ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό που τον τίμησε με την επιλογή του στο πρόσωπό του.

Δείτε live την τοποθέτησή του πρωθυπουργού: