Για εξαιρετική χρονιά στον ελληνικό αθλητισμό με την παρουσία του Ολυμπιακού στον τελικό του Conference League, την παρουσία του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στο final four της ευρωλίγκας αλλά και το εξαιρετικά ανταγωνιστικό φινάλε του πρωταθλήματος της Super League μίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη στην ιστοσελίδα sport24.gr. 

Ο πρωθυπουργός είπε για τον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό ότι έχει ένα momentum που θυμίζει την εθνική Ελλάδας του 2004, ενώ για το final four είπε ότι αν υπάρξει τελικός Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού θα προσπαθήσει να τον παρακολουθήσει από κοντά. 

Ο πρωθυπουργός είπε ότι με τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για την καταπολέμηση της βίας, η ατμόσφαιρα στα γήπεδα είναι εδώ και λίγους μήνες ευρωπαϊκή. Όπως είπε αυτό που έχει αλλάξει είναι η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να βάλει τάξη στα γήπεδα. «Κάποιοι θεωρούν ότι μπήκαμε στο αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν το πιστεύω» τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Δεν γίνεται να υπάρχουν συμμορίες και εγκληματικές οργανώσεις στα γήπεδα. Αυτές τις εποχές τις έχουμε αφήσει πίσω μας. Και πρέπει να οικοδομήσουμε στα θετικά κεκτημένα για να έχουμε ένα ακόμα καλύτερο και ασφαλέστερο πρωτάθλημα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε σε ερώτηση για το γήπεδο του ΠΑΟΚ και είπε ότι η πολιτεία έχει κάνει ό,τι πρέπει για το ζήτημα των χρήσεων γης και μένει να προχωρήσει ο επενδυτής. Πρόσθεσε ότι πρέπει να προχωρήσει το γήπεδο του Παναθηναϊκού και οι παρεμβάσεις στο ΣΕΦ. Είπε επίσης ότι το ΟΑΚΑ δεν έχει καμία σχέση με το στάδιο που ήταν πριν το 2019. «Βούληση της κυβέρνησης είναι ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος να γίνεται πάντα στο ΟΑΚΑ».

Ο πρωθυπουργός μίλησε για την προσωπική σχέση του με τον αθλητισμό. Είπε ότι έβλεπε από βιντεοκασέτες τους αγώνες του NBA μεταξύ των Σέλτικς και των Λέικερς και αποκάλυψε ότι ο πατέρας του έπαιζε κάποτε βόλεϊ στα Χανιά. «Ο αθλητισμός είναι αναπόσπαστο σημείο της ζωής μου. Και να παίζω και να βλέπω» σημείωσε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι χρειάζονται περισσότερες παρεμβάσεις για τη βελτίωση των αθλητικών υποδομών σε όλη στη χώρα. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε αθλητικούς θρύλους του παρελθόντος και αποκάλυψε ότι κάποτε έκανε κοπάνα από το σχολείο για να πάει στη Θεσσαλονίκη και να δει την ομάδα μπάσκετ του Άρη.

Κάνοντας έναν παραλληλισμό της προετοιμασίας ενός πολιτικού με την προετοιμασία ενός αθλητή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι ακριβώς όπως ένας αθλητής χρειάζεται σωστή διατροφή, καλό ύπνο και μελέτη του αντιπάλου για να αποδώσει καλύτερα έτσι και ο πολιτικός χρειάζεται καλή προετοιμασία για να κάνει σωστά τη δουλειά του.

Δείτε τη συνέντευξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην ιστοσελίδα sport24.gr