Κιμ Γιονγκ Ουν:Κινδυνεύει η ζωή του μετά από επέμβαση

by Manifesto

Μάχη για τη ζωή του φέρεται να δίνει ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, μετά από χειρουργική επέμβαση στην οποία υπεβλήθη, σύμφωνα με αξιωματούχο των ΗΠα που παρακολουθούν στενά του θέμα.

Πάντως, κυβερνητικές πηγές στη Νότια Κορέα διέψευσαν τις πληροφορίες ότι είναι βαριά άρρωστος.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεν παρέστη πρόσφατα στον εορτασμό γενεθλίων του παππού του στις 15 Απριλίου, γεγονός που προκάλεσε εικασίες και ερωτήματα για την κατάσταση της υγείας του. Πάντως, τέσσερις μέρες νωρίτερα είχε εμφανιστεί δημοσίως σε κυβερνητική συνάντηση.

Ένας άλλος αξιωματούχος των ΗΠΑ δήλωσε στο CNN τη Δευτέρα 20/4 ότι οι ανησυχίες για την υγεία του Κιμ είναι αξιόπιστες, αλλά η σοβαρότητα της κατάστασης είναι δύσκολο να εκτιμηθεί.

Η Daily NK, μια διαδικτυακή εφημερίδα που εδρεύει στη Νότια Κορέα και επικεντρώνεται στη Βόρεια Κορέα, αναφέρει ότι ο Κιμ, σύμφωνα με πληροφορίες, υπεβλήθη σε επέμβαση για την καρδιά του στις 12 Απριλίου λόγω υπερβολικού καπνίσματος, παχυσαρκίας και υπερβολικής εργασίας. Η εφημερίδα σημειώνει επίσης ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας λαμβάνει θεραπεία σε μια βίλα στην κομητεία Χιανγκσάν, μετά την επέμβαση.

Αφού αξιολόγησε ότι η κατάσταση του Κιμ είχε βελτιωθεί, το μεγαλύτερο μέρος της ιατρικής ομάδας που τον χειρούργησε επέστρεψε στην Πιονγκγιάνγκ στις 19 Απριλίου και μόνο ένα μέρος αυτών παρέμεινε για να επιβλέπει την κατάσταση ανάρρωσής του, σύμφωνα με τον ιστότοπο ειδήσεων. Το CNN δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει την πληροφορία.

Σύμφωνα με τον αναλυτή Τσέονγκ Σέονγκ-Τσανγκ από το ινστιτούτο Sejong ακόμα και να υπάρξει κάποια αρνητική εξέλιξη με την υγεία του Κιμ Γιονγκ Ουν δεν θα την ακολουθήσει πολιτική αναταραχή καθώς η αδερφή του, Κιμ Γιο Γιόνγκ ασκεί ήδη μεγάλη επιρροή μέσα στην κυβέρνηση ενώ, όπως σημειώνει ο αναλυτής, υπάρχουν αρκετοί στο σύστημα ηγεσίας της Πιονγιάνγκ που θέλουν την διατήρηση της οικογένειας Κιμ στην ηγεσία της χώρας.

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα