Κέρκυρα: Οι δραματικές στιγμές διάσωσης από τη φωτιά (vid)

50

Από θαύμα σώθηκαν οι ένοικοι της τριώροφης μονοκατοικίας στο Μαντούκι Κέρκυρας, όπου ξέσπασε φωτιά το βράδυ της Παρασκευής (13.12.2019).

Το σπίτι κάηκε ολοσχερώς. Οι ένοικοι σώθηκαν μετά και τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών.

Η πύρινη λαίλαπα κατάφερε μέσα σε λίγα λεπτά να τυλίξει στις φλόγες το παλιό αρχοντικό. Μέσα στην απόγνωση της μία γυναίκα, που έμενε στον τρίτο όροφο μόλις αντιλήφθηκε τις φλόγες να «καταπίνουν» το σπίτι της, πήδηξε με το 13χρονο κοριτσάκι της στο κενό.

Μάλιστα, για να το προστατέψει από την πτώση, το τύλιξε με το σώμα της με αποτέλεσμα να υποστεί η ίδια πολλαπλά κατάγματα στη θωρακική χώρα και να απαιτηθεί χειρουργείο, με το μικρό παιδί ωστόσο να σώζεται χωρίς να τραυματιστεί!

Σωτήρια για τη γυναίκα και το παιδί ήταν η τέντα παρακείμενου εστιατορίου.

Η αυτοθυσία μιας μάνας, η οποία ευτυχώς νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Κέρκυρας χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή της.

Οι δραματικές στιγμές μετά την πτώση αποτυπώνονται στο βίντεο του Σπύρου Βασιλάκη.

Εν τω μεταξύ, από τα κεραμίδια του σπιτιού του πιάστηκε ο σύζυγος της γυναίκας που πήδηξε στο κενό με το παιδί τους, μέχρι να κατορθώσουν οι πυροσβέστες να τον απεγκλωβίσουν με το γερανοφόρο όχημα.

Ο άνδρας βγήκε από το παράθυρο και περπάτησε στο περβάζι προκειμένου να σωθεί από τις φλόγες που κατέκαιγαν το εσωτερικό του σπιτιού τους, με τους γείτονές του να του φωνάζουν να μην πηδήξει προκειμένου να σωθεί και τους άνδρες της Π.Υ. να δίνουν μάχη με το χρόνο για να προλάβουν να τον σώσουν προτού οι δυνάμεις του τον εγκαταλείψουν.
Στο βίντεο, αποτυπώνονται ανάγλυφα οι δραματικές στιγμές μέχρι τη διάσωσή του, εν μέσω χειροκροτημάτων.

Με πολλαπλά εγκαύματα μεταφέρθηκε εγκαίρως στο νοσοκομείο και ο ένοικος του δευτέρου ορόφου της μονοκατοικίας.

Η Πυροσβεστική υπηρεσία εξετάζει τα αίτια της φωτιάς ενώ οι πρώτες πληροφορίες φέρουν να ξεκίνησε από βραχυκύκλωμα στους θερμοσυσσωρευτές.

Με πληροφορίες από: corfupress.com, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr