Η Μπράγκα ήρθε με φιλοδοξίες στο Καραϊσκάκη, αλλά έφυγε με τρία γκολ στην πλάτη: ο Ολυμπιακός, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ελ Κααμπί που πέτυχε δύο γκολ, πέρασε… πάνω από τους Πορτογάλους (3-0) και πήρε την πρώτη του νίκη στη League Phase του Εuropa League.

6328551.jpg

Η πρώτη φετινή «εμφάνιση» του... περσινού Ολυμπιακού οδήγησε στην καλύτερη εμφάνιση των «ερυθρολεύκων » ως τώρα στη σεζόν και αντίστοιχα την πρώτη τους ευρωπαϊκή νίκη ως κάτοχοι του Conference League.

Στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της League Phase του Europa League, ο Ολυμπιακός καθάρισε 3-0 την Μπράγκα των Καρβαλιάλ και Όρτα στο «φλεγόμενο» Καραϊσκάκη και πήρε το πρώτο του «τρίποντο» στη διοργάνωση.

Ξέσπασμα των Πειραιωτών σε αγωνιστικό επίπεδο, με την είσοδο του Χρήστου Μουζακίτη στα χαφ και την παρουσία του Ροντινέι ως εξτρέμ να απογειώνουν την ομάδα του Μεντιλίμπαρ, η οποία εμφάνισε και πάλι την τρομερή ομαδική πίεση που τη χαρακτήρισε στην πρώτη σεζόν του Βάσκου τεχνικού στο τιμόνι της.

Ο 17χρονος μαζί με τον Έσε (1 γκολ) έκοβαν κι έραβαν στα χαφ, ο Βραζιλιάνος ήταν και πάλι... καταιγιστικός (1 ασίστ), ενώ φυσικά ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί –ποιος άλλος– ήταν ο εκτελεστής, με δύο ακόμη γκολ.

Πρακτικά κανείς «ερυθρόλευκος» δεν υστέρησε, με τον Ολυμπιακό να βρίσκει σε ιδανικό σημείο –πριν από το ντέρμπι αιωνίων– μια εξαιρετικά χρήσιμη εμφάνιση τόσο σε αγωνιστικό όσο και ψυχολογικό επίπεδο, πέρα από τα αυτονόητα οφέλη της νίκης.

Αντίθετα, η τρομερά υποτονική πορτογαλική ομάδα απείλησε μονάχα σε δύο φάσεις –τις οποίες «καθάρισε» ο Τζολάκης– και στο υπόλοιπο ματς ήταν σταθερά σε παθητικό ρόλο, με όλα τα ατού της άψογα κλεισμένα.

Στην επόμενη αγωνιστική πια, στις 24 του μηνός, ο Ολυμπιακός πηγαίνει στην έδρα της Μάλμε, με μια καλή ευκαιρία να διπλασιάσει τις νίκες του που θα τον φέρουν σε θέση ισχύος.

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ορτέγκα, Κάρμο (80΄ Πιρόλα), Ρέτσος (73΄ Ντόι), Κοστίνια, Έσε, Μουζακίτης, Τσικίνιο (58΄ Γουίλιαν), Ροντινέι, Ζέλσον Μαρτίνς (73΄ Ολιβέιρα), Ελ Κααμπί.

ΜΠΡΑΓΚΑ (Κάρλος Καρβαλιάλ): Ματέους, Φερέιρα, Νιακατέ, Άρεϊ-Εμπί, Μαρίν (67΄ Ρότζερ Φερνάντες), Καρβάλιο (46΄ Γκορμπί), Α. Όρτα (68΄ Βίκτορ Γκόμες), Μπρούμα, Μαρτίνες (46΄ Γκάρμπι), Ρ. Όρτα, Ρομπέρτο Φερνάντες (67΄ Ελ Ουαζανί).