Ολοκληρώθηκε το πρώτο σκέλος της ενημερωτικής εκστρατείας για την επιστολική ψήφο που πραγματοποιεί η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως στις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Η Νίκη Κεραμέως βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στην Πολιτεία της Καλιφόρνια και συγκεκριμένα στο Σαν Φρανσίσκο και το Λος Άντζελες, δύο πόλεις στις οποίες ο απόδημος ελληνισμός διατηρεί πολυετή και έντονη παρουσία και ανέλυσε, σε εκατοντάδες απόδημους που παρευρέθηκαν στις εκδηλώσεις που διοργάνωσαν τα ελληνικά προξενεία των δύο πόλεων, τη διαδικασία της επιστολικής ψήφου.

Παράλληλα, η υπουργός, κατά η διάρκεια τη παραμονής της στην Καλιφόρνια συνάντησε τον Μητροπολίτη Σαν Φρανσίσκο κ. Γεράσιμο με τον οποίο συζήτησε τρόπους με τους οποίους μπορεί η Εκκλησία να συνδράμει στην ενημέρωση για την επιστολική ψήφο καθώς και τον πρόεδρο του Αμερικανο-Ελληνικού Συμβουλίου Καλιφόρνιας, Σπύρο Λάζαρη με τον οποίο συζήτησε πρωτοβουλίες ενίσχυσης της συμμετοχής σε εκλογικές διαδικασίες. Είχε προηγηθεί συνάντηση της κ. Κεραμέως με τον εκτελεστικό διευθυντή του Οικονομικού Ινστιτούτου Bay Area Council, Sean Randolph, τον οποίο ενημέρωσε για την ευρύτερη προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να βελτιώσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους Έλληνες πολίτες με τη χρήση νέων τεχνολογιών.

Η υπουργός εκπροσώπησε την Ελλάδα στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου που πραγματοποιήθηκαν στο Πανεπιστήμιο Loyola Marymount, όπου ο Δήμος του Λος 'Αντζελες της ενεχείρισε διακηρύξεις για τον επίσημο εορτασμό της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας.

Ακολούθως, μετέβη στον Καναδά όπου συμμετείχε στην κυβερνητική αποστολή υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Συμμετείχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό και τον Καναδό ομόλογό του Τζάστιν Τριντό στη δοξολογία για την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου στο ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και στη συνέχεια στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου που κορυφώθηκαν με την παρέλαση για την Εθνική Ανεξαρτησία.

Μετά τον Καναδά, η κ. Κεραμέως θα ολοκληρώσει την εκστρατεία ενημέρωσης στη Βόρεια Αμερική με σχετικές ενημερωτικές εκδηλώσεις στη Βοστόνη και τη Νέα Υόρκη.