Τα γραφεία της διοίκησης του e-ΕΦΚΑ επί της οδού Ακαδημίας 22, επισκέφθηκε σήμερα η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως, λίγες ημέρες μετά την ανάληψη των νέων της καθηκόντων.

Η κ. Κεραμέως, αφού ευχαρίστησε την ηγεσία του φορέα και το σύνολο του προσωπικού για τα εντυπωσιακά βήματα που έχουν γίνει στον e-ΕΦΚΑ κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η πορεία του ψηφιακού μετασχηματισμού θα συνεχιστεί δυναμικά και στα επόμενα σημαντικά βήματα. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «το success story του φορέα ανεβάζει τον πήχη των προσδοκιών για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, μέσω της περαιτέρω αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών».

Η υπουργός σημείωσε ότι οι καιροί απαιτούν εγρήγορση και όχι επανάπαυση στα επιτευχθέντα. Επίσης, υπογράμμισε ότι η αποτελεσματική ομαδική εργασία θα φέρει ακόμα καλύτερα αποτελέσματα στους τομείς της επιτάχυνσης απονομής κύριων και επικουρικών συντάξεων, καθώς και στην περαιτέρω ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του φορέα.

Από την πλευρά του, ο διοικητής του e-ΕΦΚΑ, Αλέξανδρος Βαρβέρης, αφού ευχήθηκε τα καλύτερα για τη θητεία της υπουργού, αναφέρθηκε στο όραμα της διοίκησης για τον νέο e-ΕΦΚΑ με τη συμβολή του νέου Πληροφοριακού Συστήματος, καθώς και στις νέες προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει ο φορέας. Τέλος, τόνισε ότι η προσπάθεια για πλήρη ψηφιοποίηση του e-ΕΦΚΑ θα συνεχίσει με εντατικότερους ρυθμούς και με τη νέα ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, έτσι ώστε ο φορέας να γίνει ακόμα πιο αποτελεσματικός.