Για την προοπτική δημιουργίας Σηροτροφικού πάρκου στη βόρεια Εύβοια μίλησε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σίμος Κεδίκογλου σε συνάντηση που είχε με αρμόδιους φορείς.

Ο κ. Κεδίκογλου επισήμανε μεταξύ άλλων ότι η δημιουργία ενός τέτοιου πάρκου θα αποτελέσει μια βιώσιμη λύση για τους εργάτες του δάσους ως εναλλακτική πηγή εισοδήματος (ρητινοσυλλέκτες κ.α).

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η εξεύρεση της κατάλληλης έκτασης στη βόρεια Εύβοια, στα προγράμματα και τις ευκαιρίες χρηματοδοτικής ενίσχυσης και στους τρόπους ενδυνάμωσης της τοπικής οικονομίας.

Ο υφυπουργός τόνισε πως πρόκειται για ένα ιδιαίτερα υποσχόμενο έργο καθώς όπως χαρακτηριστικά είπε «ο κόσμος στη βόρεια Εύβοια έζησε έναν εφιάλτη και πρέπει να του δώσουμε ένα όραμα μέλλοντος».

Κατά τις τοποθετήσεις τους οι συμμετέχοντες, τόνισαν τα πλεονεκτήματα ενός τέτοιου εγχειρήματος τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο, η σημαντική ανάπτυξη που θα προσφέρει στην αγροτική οικονομία και η ανταπόκριση της εκτροφής μεταξοσκώληκα στην αειφόρο ανάπτυξη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ στη συνάντηση συμμετείχαν η Γενική Γραμματέας του ΥΠΑΑΤ, Χριστιάνα Καλογήρου, ο Γενικός Γραμματέας Δασών του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωνσταντίνος Αραβώσης, ο Επίκουρος καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Αντώνης Τσαγκαράκης, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Μελισσοκομίας, Σηροτροφίας & Λοιπών Ζωικών Οργανισμών, Μάριος Τζιτζινάκης και ο ειδικός σύμβουλος σηροτροφίας, Ανδρέας Στασινόπουλος.