Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Ισραέλ Κατς, δήλωσε σήμερα στον αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζέι Ντι Βανς, ότι το Ισραήλ παραμένει απόλυτα προσηλωμένο στους στόχους του να επαναπατρίσει όλους τους ομήρους, να αφοπλίσει πλήρως τη Χαμάς και να διασφαλίσει ένα καλύτερο και πιο σταθερό μέλλον για την περιοχή, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του γραφείου του.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο αρχηγείο του ισραηλινού στρατού «Kirya» στο Τελ Αβίβ, με τη συμμετοχή του υπουργού Στρατηγικών Υποθέσεων Ρον Ντέρμερ και ανώτατων αξιωματικών των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF).
Οι συζητήσεις, όπως αναφέρεται, επικεντρώθηκαν κυρίως στην κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας και στις επιχειρησιακές εξελίξεις επί του πεδίου.
Αν και δεν δόθηκαν περαιτέρω λεπτομέρειες για το περιεχόμενο των συνομιλιών, η συνάντηση θεωρείται ιδιαίτερης σημασίας, καθώς πραγματοποιήθηκε σε μια κρίσιμη φάση των επιχειρήσεων στη Γάζα
