Καθησυχαστικός ήταν ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας για τον πρωινό σεισμό 4,8 Ρίχτερ στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά του Λεωνιδίου. «Παρακολουθούμε το φαινόμενο αλλά ήταν μακριά από την στεριά και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας» επισήμανε ο κ. Λέκκας. 

Τον σεισμό των 4,8 Ρίχτερ ακολούθησαν πάνω από δέκα μετασεισμοί από 1,8 Ρίχτερ έως 3,3 Ρίχτερ. «Αν εξαιρέσουμε ένα σεισμικό γεγονός το 2013 μεγέθους 4,4 Ρίχτερ, η περιοχή δεν έχει δώσει άλλους μέτριας ισχύος σεισμούς» είπε ο αναπληρωτής διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Βασίλης Καραστάθης. 

«Εκείνο που φαίνεται είναι ότι ο χώρος που έχει διεγερθεί δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλος, είναι της τάξης των 5-6 χιλιομέτρων, κάτι που δικαιολογεί ένα σεισμό της τάξης του 5 μέγιστο, κάπου εκεί στο 4,5. Επομένως μέχρι στιγμής τα στοιχεία δείχνουν ότι μάλλον πρόκειται για τον κύριο σεισμό. Έχουμε κάποιους μετασεισμούς, όπως επίσης είχαμε και κάποια προσεισμική δραστηριότητα» πρόσθεσε ο καθηγητής Σεισμολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, Μανώλης Σκορδίλης.