Κατατέθηκε όπως αναμενόταν από το ΠΑΣΟΚ η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για την υπόθεση των Τεμπών .

Στην ολομέλεια της Βουλής ξεκίνησε η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας την οποία κατέθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, κατά της κυβέρνησης, στην σκιά της εθνικής τραγωδίας των Τεμπών, σήμερα το μεσημέρι.

Στις 15:30 είδε το φως της δημοσιότητας η πρόταση, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει «στην εγκληματική ολιγωρία και αδιαφορία της κυβέρνησης προστέθηκε και η ομοίως εγκληματική και μεθοδευμένη προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης και της δημιουργίας ενός πέπλου προστασίας συγκεκριμένων προσώπων».

Στο ίδιο κείμενο γίνεται αναφορά στη διαρροή των προσωπικών δεδομένων των αποδήμων, στην ακρίβεια και στην διαχείριση της Υγείας και της Παιδείας. «Για τους λόγους αυτούς, υποβάλλουμε πρόταση δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης σύμφωνα με το άρθρο 84 παρ. 2 του Συντάγματος και το άρθρο 142 του Κανονισμού της Βουλής» αναφέρεται.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Ανδρουλάκης είχε νωρίτερα σήμερα διαδοχικές τηλεφωνικές επαφές με τον επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλο, την Πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, τον επικεφαλής της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς, Αλέξη Χαρίτση. Πρόκειται για τα κόμματα που στις δημόσιες τοποθετήσεις τους έχουν εκφράσει την πρόθεση να συνυπογράψουν την πρόταση. Ο κ. Ανδρουλάκης για λόγους θεσμικής τάξης, όπως αναφέρουν συνεργάτες του ενημέρωσε τηλεφωνικά και τον γραμματέα της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα. Όπως έγινε γνωστό αργά το μερσημέρι, το ΚΚΕ θα στηρίξει στη Βουλή την πρόταση δυσπιστίας απέναντι στην κυβέρνηση της NΔ.

Κατά πληροφορίες, πηγές ανέφεραν ότι ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ συνεργάστηκαν πολύ καλά και επεσήμαναν ότι οι τροποποιήσεις που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ έγιναν δεκτές και έτσι διαμορφώθηκαν κάποια σημεία του κειμένου και όπως λένε είναι πιο αυστηρά και πιο αιχμηρά.