Η ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα κατάφερε να καταρρίψει και τους 16 ρωσικούς πυραύλους που στόχευσαν σήμερα την πρωτεύουσα Κίεβο, διαβεβαίωσε ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της πόλης.

«Δεκάξι πύραυλοι εντοπίσθηκαν πάνω από το Κίεβο, καταρρίφθηκαν και οι 16», ανακοίνωσε μέσω της εφαρμογής Telegram ο Σέρχι Πόπκο.

«Τα θραύσματα των πυραύλων που καταρρίφθηκαν προκάλεσαν ζημιές σε τρία σπίτια και ένα αυτοκίνητο στη συνοικία Νταρνίτσκι, σε μια βιομηχανική επιχείρηση στη συνοικία Γκολοσιίφσκι και σε μια παιδική χαρά στη συνοικία Πετσέρσκι. Τρείς άνθρωποι τραυματίσθηκαν και νοσηλεύονται», πρόσθεσε εντούτοις.

Η Ουκρανία κατήγγειλε «μαζικά» πλήγματα με περισσότερους από 120 ρωσικούς πυραύλους σήμερα το πρωί με στόχο πολλές περιφέρρειες, μεταξύ των οποίων το Κίεβο.

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν και χθες Τετάρτη το βράδυ νέο κύμα επιθέσεων με τα λεγόμενα UAVs καμικάζι, ανακοίνωσε ο ουκρανικός στρατός. Στο στόχαστρο μπήκαν θέσεις σε νότιους και σε ανατολικούς τομείς της χώρας, ανέφερε η νότια διοίκηση της αντιαεροπορικής άμυνας μέσω Facebook. Πέντε τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν στην περιοχή Ντνίπρο, ανέφερε και πρόσθεσε «ας διατηρήσουμε εορταστική διάθεση».

Κατά την ίδια πηγή, αρκετά UAVs θεάθηκαν στις περιφέρειες Ντανιέτσκ, Ζαπορίζια και Χάρκοβο, καθώς και προς την κατεύθυνση της Οδησσού. Σύμφωνα με πηγές του ουκρανικού πρακτορείου ειδήσεων UNIAN, αρκετά από αυτά καταρρίφθηκαν.