Καστανίδης: Είχα διαχωρίσει τη θέση μου – Υπάκουσα στη συνείδησή μου

153
ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Δεν υπάρχουν κρυφές ατζέντες και συνομωσιολογικοί σχεδιασμοί. Να τελειώνουμε με αυτά» απάντησε ο Χάρης Καστανίδης ερωτώμενος για το αν ο ίδιος και ο Γιώργος Παπανδρέου αμφισβητούν την Φώφη Γεννηματά.

«Έχει κάνει μια πολύ σημαντική προσπάθεια και διατηρεί την ενότητα του χώρου και δεν υπάρχει καμία περίπτωση να τίθενται τέτοια σενάρια» συμπλήρωσε μιλώντας στον Real Fm.

O Χάρης Καστανίδης υποστήριξε πως «το Κίνημα Αλλαγής προσπάθησε αλλά οι βελτιώσεις δεν άλλαξαν τον σκληρό πυρήνα του νομοσχεδίου» γεγονός που τον οδήγησε στην απόφαση να διαφοροποιηθεί από τη θέση του ΚΙΝΑΛ. Υποστήριξε πως υπάρχουν προβλέψεις που απαγορεύει το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Θύμισε πως ο Δένδιας είχε προβλέψει εξαίρεση των πολιτικών κομμάτων και των τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων, εξαίρεση που δεν υπάρχει στον σημερινό νόμο.

«Μου μεταφέρουν ότι σήμερα σε κοινή γραμμή σε όλα τα ΜΜΕ υπάρχει μια διατύπωση ότι ο Καστανίδης συμφώνησε να συνταχθεί με την πλειοψηφία. Σέβομαι πολύ περισσότερο το κόμμα μου από αυτούς που τα διαδίδουν αυτά και δεν θα αποκαλύψω τι συζητήθηκε. Έχουν επιλεκτική μνήμη. Αφού διαφώνησα ριζικά, στο τέλος της συνεδρίασης είχα ξεκαθαρίσει πως εμμένω στις απόψεις μου. Τώρα λένε πως στην πρώτη συνεδρίαση υποστήριξα ότι θα ψηφίσω ότι αποφασίσουμε. Αλλά δεν ήταν καν αυτό το αντικείμενο της συνεδρίασης. Είχαμε πει ότι θα επιχειρήσουμε να βελτιώσουμε το νομοσχέδιο και θα επανατοποθετηθούμε. Ξεκαθάρισα επειδή οι βελτιώσεις ήταν οριακές πως εμμένω στις απόψεις μου» σημείωσε.

Εξήγησε πως «καταλαβαίνω πως μια συζήτηση πρέπει να οδηγεί σε πλειοψηφία και μειοψηφία. Μπορώ να αντιληφθώ κάθε θέμα. Υπάρχουν ορισμένα όμως που δεν ισχύει. Επί ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων συνταγματικά κατοχυρωμένων δεν χωρεί παρά μόνο η αρχή της συνειδήσεως».  

«Είναι απολύτως δικαιολογημένο να θέλει η πρόεδρος να συζητήσουμε. Είμαι Θεσσαλονίκη και ζήτησα να συνδεθώ με skype» κατέληξε.

 

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr