Σε αυτή τη δήλωση προχώρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1, στους δημοσιογράφους Μαρία Αναστασοπούλου και Γιώργο Παπαδάκη. Η συγκεκριμένη αναφορά, είναι ευθεία βολή στους πρώην συντρόφους του, που έφυγαν κατά τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ στα τέλη του 2023 και έφτιαξαν τη Νέα Αριστερά, καταλογίζοντάς τους το διεθνιστικό μέρος της ταυτότητας του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς κατά τον Στέφανο Κασσελάκη, όλος ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον συντάσσεται με την «πατριωτική Αριστερά» που έχει ως όραμα για το κόμμα του. Βέβαια, αν θα ανατρέξει σε παλαιότερες δηλώσεις των στελεχών του κόμματος, αναφορικά με την «νεκρή μικρή Μαρία» του Έβρου για παράδειγμα, όπου σύσσωμο το κόμμα υιοθέτησε την τουρκική προπαγάνδα, ή και ακόμη αργότερα, που το κόμμα δεν υπερψήφισε τις αμυντικές δαπάνες του προϋπολογισμού, μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσει ο κύριος Κασσελάκης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ως ένα «παπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ»

Κατά τη συνέντευξή του, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε για τις πολιτικές καταβολές της οικογένειάς του, λέγοντας ότι ουδέποτε είχε σχέση με την Δεξιά, ενώ συγκεκριμένα για τον πατέρα του, είπε ότι ήταν με το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου. Είναι σαφές ότι η πολιτική στόχευση του Στέφανου Κασσελάκη, είναι να προσπαθήσει να αντιγράψει τις πολιτικές θέσεις του Ανδρέα Παπανδρέου, σε αντίθεση με τον Αλέξη Τσίπρα, που αντέγραφε την εκφορά του λόγου του. Το όλο αφήγημα περί της «πατριωτικής Αριστεράς», σύμφωνα με το οποίο «κανένας πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ δεν πιστεύει ότι το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια», ως στόχευση έχει να χτυπήσει στο θυμικό του Έλληνα, καθώς παραπέμπει στις ατάκες του Ανδρέα Παπανδρέου «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» και το «βυθίσατε το Χόρα». Το ζητούμενο βέβαια, δεν είναι να πείσει τους ψηφοφόρους του κόμματος, μιας και μετά τη διάσπαση, αυτοί που έχουν παραμείνει είναι πράγματι πρώην ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, καθώς το «ιστορικό 3%» προφανώς έχει μετακομίσει στην Νέα Αριστερά. Το στοίχημα του Στέφανου Κασσελάκη, θα είναι να πείσει τα στελέχη του.

Οι κάλτσες με τους αστακούς

Ενδιαφέρον έχει ότι πήγε στο στούντιο του ΑΝΤ1 φορώντας κάλτσες με αστακούς, θέλοντας να «τρολάρει» με αυτόν τον τρόπο την όλη συζήτηση που δημιουργήθηκε τις προηγούμενες ημέρες, αναφορικά με τα αστακοκάραβα που έχει -ή είχε- στις ΗΠΑ. Στα σχόλια των δημοσιογράφων, ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε μια δήλωση γνήσιου παλαιού, ορθόδοξου ΠΑΣΟΚου, λέγοντας ότι «εγώ θέλω η Ελλάδα να μπορεί να διαπρέψει και να τρώει αστακούς όποτε θέλει», θυμίζοντας την αλησμόνητη ατάκα του Γιώργου Κατσιφάρα στον Θέμο Αναστασιάδη το 1994, όπου είχε εμφανιστεί με κοστούμι Armani και στα σχόλια του δημοσιογράφου, ο Γιώργος Κατσιφάρας είχε πει «επιδιώκω και θα αγωνιστώ, όλοι οι Έλληνες να φοράνε καλά ρούχα». Τι σου είναι το πολιτικό DNA...

Η δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη

Στέφανος Κασσελάκης: «Πρώτα απ' όλα, έχουμε κάτι το οποίο δεν το είχαμε ως κόμμα πριν από έξι μήνες και ένα χρόνο. Και αυτό είναι ότι ιδεολογικά, είμαστε συμπαγείς. Κανείς δεν αμφιβάλει πλέον, για αυτά τα οποία πιστεύουμε και πρεσβεύουμε. Το έχω εξάλλου αποδείξει, ότι η προσέγγισή μου δεν είναι μια της πρόσθεσης και των ισορροπιών, είναι μια της συμπαγούς ιδεολογίας και του πολλαπλασιασμού. Τι πάει να πει αυτό -»

Μαρία Αναστασοπούλου: «Τι εννοείτε, η ιδεολογία σας είναι συμπαγής; Δεν αμφισβητεί κανείς δηλαδή ότι ο Κασσελάκης είναι Αριστερός; Αυτό;»

Στέφανος Κασσελάκης: «Δεν υπάρχει κάποιος αυτή τη στιγμή στον ΣΥΡΙΖΑ, που λέει "το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια". Δεν υπάρχει αυτό. Όλοι γνωρίζουν ότι θέλω την πατριωτική Αριστερά, η οποία θα μπορεί να διαχειριστεί ανοιχτές αγορές, με την κατάλληλη ρύθμιση των αγορών, με τα εργασιακά δικαιώματα -τα οποία υπολείπονται τραγικά αυτή τη στιγμή στη χώρα μας- και με ένα κοινωνικό κράτος, το οποίο και αυτό υπολείπεται. Με ένα κράτος δικαίου, με ανθρώπινα δικαιώματα και επίσης με μια εγκρατή εξωτερική πολιτική».