Άστραψε και βρόντηξε ο Παύλος Πολάκης από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στρεφόμενος κατά του προέδρου Σωκράτη Φάμελλου, αλλά και κατά Σπίρτζη, Βασιλειάδη, Τζουμάκα και Τεμπονέρα αναφορικά με τις δημόσιες τοποθετήσεις τους για σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων, δηλαδή με το ΠΑΣΟΚ.
«Δεν πάμε καλά», αναφώνησε ο Παύλος Πολάκης από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Ταυτόχρονα, χαρακτήρισε «προβληματική» την κομματική λειτουργία μετά την επαναφορά των κ.κ. Βασιλειάδη, Σπίρτζη στις θέσεις των μελών της Πολιτικής Γραμματείας και των κ.κ. Τεμπονέρα και Τζουμάκα στις θέσεις των μελών της Κεντρικής Επιτροπής, από την οποία είχαν παραιτηθεί όσο πρόεδρος του κόμματος ήταν ο Στέφανος Κασσελάκης.
«Ξεχείλωμα» βλέπει ο Π. Πολάκης
«Με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής (Κ.Ε), Βασιλειάδης και Σπίρτζης που είχαν παραιτηθεί, επέστρεψαν στις θέσεις που κατείχαν στην Πολιτική Γραμματεία (Π.Γ.). Η απόφαση αυτή ξεχειλώθηκε, έτσι ώστε να επιστρέψει ο Τεμπονέρας στην Π.Γ. και ο Τζουμάκας σε θέση στην Π.Γ. στην οποία δεν είχε εκλεγεί, καθώς κατέλαβε τη θέση του Σπίρτζη όταν αυτός παραιτήθηκε», είπε σε υψηλό τόνο ο Παύλος Πολάκης, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ – ΜΠΕ.
«Εγώ λέω καλώς επέστρεψαν, όσο περισσότεροι τόσο το καλύτερο, αλλά θα έπρεπε να επιστρέψουν ως απλά μέλη στις οργανώσεις τους. Προσωπικά, από την αρχή ζήτησα τη διεύρυνση της Π.Γ., έτσι ώστε να ανακλά τα δεδομένα όπως αυτά δημιουργήθηκαν μετά τις προεδρικές εκλογές», είπε ο Παύλος Πολάκης και πρόσθεσε σε καταγγελτικό τόνο: «Αντί αυτού είδαμε κατά παράβαση του καταστατικού, προσθήκες μελών χωρίς καν απόφαση της Κ.Ε.».
«Όχι» Πολάκη σε συμπόρευση με το ΠΑΣΟΚ
Παράλληλα, ο Παύλος Πολάκης διαχώρισε την θέση του για τυχόν συμπόρευση με το ΠΑΣΟΚ. Επιτέθηκε ευθέως στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλο για την πρόσφατη τοποθέτησή του για κοινό ψηφοδέλτιο με το ΠΑΣΟΚ. «Χωρίς καμία απολύτως συζήτηση στα όργανα, χωρίς να έχει τεθεί το θέμα στην Κ.Ε., ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλάει δημόσια για δημιουργία νέου φορέα, προαναγγέλλοντας μάλιστα ότι θα συμβάλει για να μην κατέβει ο ΣΥΡΙΖΑ αυτόνομα στις εκλογές», είπε σε καταγγελτικό τόνο ο Παύλος Πολάκης.
Απευθύνθηκε, μάλιστα, στα μέλη της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: «Και σας ρωτάω, με ποιο ΠΑΣΟΚ θα συμμαχήσουμε συντρόφισσες και σύντροφοι;». «Με αυτό που θεωρεί το πρόγραμμα RE - ARM EUROPE ως πρώτο βήμα και ζητά επιπλέον κεφάλαια, ή με κάποιο άλλο φαντασιακό ΠΑΣΟΚ; Με αυτό που θέλει την κατάργηση του άρθρου 16, ή με το υπόλοιπο; Με το ΠΑΣΟΚ που ψήφισε υπέρ των Ωνάσειων σχολείων;», συνέχισε στον ίδιο τόνο ο Παύλος Πολάκης.
«Αυτό που έχει ανάγκη η κοινωνία δεν είναι να πέσει ο Μητσοτάκης ως πρόσωπο, αλλά οι πολιτικές της ΝΔ. Υπάρχει έστω μία, ή ένας σε αυτή την αίθουσα, που πιστεύει ότι αυτό μπορεί να συμβεί με τη δημιουργία κοινού φορέα με το ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη;» αναρωτήθηκε ο Παύλος Πολάκης.
Προειδοποιεί για κίνδυνο επιστροφής στο 2009
«Η δική μου εικόνα είναι ότι ένα μεγάλο κομμάτι ψηφοφόρων μας, κρατάει πλέον αποστάσεις από εμάς, έχει κάτσει στην άκρη και αν δεν αλλάξουμε ρότα, σύντομα θα μας γυρίσει οριστικά την πλάτη», είπε ο Παύλος Πολάκης προσθέτοντας: «Το αποθαρρυντικό είναι ότι αυτό συμβαίνει ενώ, τόσο η ΝΔ, όσο και το ΠΑΣΟΚ καταρρέουν δημοσκοπικά». «Αυτή η κατάσταση θα πρέπει άμεσα να αναστραφεί. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα επιστρέψουμε σε ποσοστά που έχουμε να δούμε από το 2009», προειδοποίησε ο Παύλος Πολάκης.
Επίθεση σε Κωνσταντοπούλου – Μπλόκο στη Νέα Αριστερά
Ο Παύλος Πολάκης επιτέθηκε εκ νέου στην Ζωή Κωνσταντοπούλου, λέγοντας ότι είναι αδύνατον να βρεθούν κοινά σημεία με αυτήν. Ενώ για την προσέγγιση με τη Νέα Αριστερά, αφού απέκλεισε μία συμφωνία κορυφής που θα περιλαμβάνει «διαπραγμάτευση για θέσεις και οφίτσια», τάχθηκε υπέρ της χωρίς προϋποθέσεις επιστροφής μελών. «Σε κάθε περίπτωση, ό,τι είναι να γίνει, πρέπει να γίνει ανοιχτά, δημοκρατικά, όπως προβλέπει το καταστατικό μας και χωρίς συμφωνίες κάτω από το τραπέζι», είπε ο Παύλος Πολάκης.