Ένα βήμα πριν ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ βρέθηκε ο Χάρης Δούκας, μιλώντας στην εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Σιακαντάρη.

«Και αν το βιβλίο μιλάει για την κατεύθυνση των κομμάτων το 2050, εγώ θέλω ο χώρος στον οποίο πάντα ανήκω, θέλω το ΠΑΣΟΚ και η ευρύτερη δημοκρατική παράταξη να μπορέσει να κερδίσει το στοίχημα, τώρα. Και θα κάνω ό,τι μπορώ γι’ αυτό», δήλωσε ο Χάρης Δούκας, Δήμαρχος Αθηναίων και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

Ο Δούκας σημείωσε ότι «οι συγκλίσεις για την Κεντροαριστερά γίνονται στις γειτονιές» και περιέγραψε το στόχο συστράτευσης δυνάμεων γύρω από το ΠΑΣΟΚ, αναφερόμενος στη στρατηγική συνεργασία που επιτεύχθηκε στον Δήμο της Αθήνας.

«Η δημοτική παράταξη που κέρδισε τις εκλογές στην Αθήνα έχει ως κορμό το ΠΑΣΟΚ αλλά και συγκεντρώνει τη μεγαλύτερη δυνατή συνύπαρξη δυνάμεων», ανέφερε, προσθέτοντας ότι αυτή η συνεργασία διατηρεί την αυτονομία της.

Παρά τις επιθέσεις που έχει δεχτεί, ο Δούκας δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίσει τον αγώνα του. «Έγινα και παραμένω στόχος επιθέσεων. Όμως δεν με πτοούν. Δεν πρόκειται να κάνω πίσω. Δεν υποχωρώ.»

Με σαφή μηνύματα προς τον Νίκο Ανδρουλάκη για την ανάγκη άμεσης προσφυγής στις κάλπες, ο Δούκας τόνισε ότι χωρίς άλματα θα οδηγηθεί η παράταξη σε σήψη. «Ο χρόνος των εξελίξεων δεν είναι ευθύγραμμος, στατικός χώρος, απεριόριστος... Η ιστορία γράφεται με ασυνέχειες και τομές που αλλάζουν τον ρου των εξελίξεων. Χρειάζεται ένα άλμα γρηγορότερο από τη φθορά, που λέει και ο Ελύτης.»