Για βαθύτατη υποκρισία και στο ζήτημα των απευθείας αναθέσεων κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ο Σπύρος Καρανικόλας, υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, καθώς επί διακυβέρνησής του δόθηκαν περισσότερες, αγγίζοντας τα 8 δισ. ευρώ.

«Την περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα τη διετία 2018-2019, δηλαδή χωρίς πανδημία, δόθηκαν απευθείας αναθέσεις 8 δισεκατομμύρια ευρώ!», αποκάλυψε συγκεκριμένα στον ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Κεντρικού Ηλεκτρονικού Μητρώου Δημοσίων Συμβάσεων, που παρουσίασε ο Νίκος Καρανικόλας, επί Νέας Δημοκρατίας, την περίοδο της πανδημίας, δηλαδή τη διετία 2020-2022, δόθηκαν απευθείας αναθέσεις για να αντιμετωπιστούν οι κατεπείγουσες ανάγκες για ΜΕΘ, εμβόλια, μάσκες κτλ, ύψους 6,7 δισ. ευρώ και όχι 10 δισ. ευρώ που ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι αναθέσεις αυτές έγιναν, μετά από έλεγχο νομιμότητας του ανώτατου δικαστηρίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που σημαίνει ότι ήταν λοιπόν καθόλα νόμιμες αναθέσεις, γι' αυτό και εγκρίθηκαν από το Ελεγκτικό Συνέδριο, όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Νίκος Καρανικόλας.

«Άρα 6,7 δισ. ευρώ επί Νέας Δημοκρατίας και με πανδημία, 8 δισ. ευρώ επί ΣΥΡΙΖΑ χωρίς πανδημία! Αυτή είναι η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ», κατέληξε ο ίδιος.