Σπουδαία εμφάνιση πραγματοποιεί ο Εμμανουήλ Καραλής στον τελικό του άλματος επί κοντώ, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου που διεξάγεται στο Τόκιο, μπαίνοντας δυναμικά στη μάχη για ένα μετάλλιο.
Ο Έλληνας πρωταθλητής ξεκίνησε ιδανικά, περνώντας με άνεση τα 5,75 μέτρα.
Στη συνέχεια, ο Καραλής ανέβασε τον πήχη στα 5,90 μέτρα, τα οποία ξεπέρασε εντυπωσιακά, δείχνοντας ότι βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα.
Μετά από δύο αποτυχημένες προσπάθειες στα 5,95 μέτρα, ο Εμμανουήλ Καραλής έδειξε χαρακτήρα και στην τρίτη του προσπάθεια πέρασε επιτυχώς τον πήχη, συνεχίζοντας δυναμικά στον τελικό του άλματος επί κοντώ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στο Τόκιο.
Το «θρίλερ» στα 5,95μ. φαίνεται πως έδωσε δύναμη στον «ιπτάμενο» Μανόλο που πέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 6μ. κλείνοντας μία θέση στα μετάλλια.
Ο Έλληνας πρωταθλητής έχει πλέον τον πρώτο λόγο για ένα μετάλλιο, καθώς βρίσκεται στη δεύτερη θέση, πίσω μόνο από τον ανίκητο μέχρι στιγμής Αρμάντ Ντουμπλάντις, που δεν έχει χάσει άλμα και έχει ήδη περάσει τα 6 μέτρα.
Στην κατάταξη ακολουθούν οι Κέρτις Μάρσαλ από την Αυστραλία και Σαμ Κέντρικς από τις ΗΠΑ, οι οποίοι έχουν περάσει επίσης τα 5,95 μέτρα.