Κανονικότητα στην πολιτική: Δυνατή κυβέρνηση, σώφρων αντιπολίτευση

by user_b

Η έννοια της «κανονικότητας» στην πολιτική σημαίνει: Δυνατή κυβέρνηση, σώφρων αντιπολίτευση, δυνατός δημόσιος τομέας, αναπτυξιακός ιδιωτικός τομέας και λογικά και αντικειμενικά μέσα ενημέρωσης.

Όλα αυτά, ως εκ θαύματος, συγκροτούν σήμερα τον τρόπο λειτουργίας της Ελληνικής Πολιτείας. Παρά τις απειλές από την Τουρκία, του κορονοϊού, της μετανάστευσης αλλά και τις απειλές της Τουρκίας.

Πρόκειται για θαύμα ή απλώς για εκλογίκευση του πολιτικού συστήματος;

Σύνεση ή ανάγκη; Ότι και να είναι, η Ελλάδα για πρώτη φορά στην μεταπολιτευτική περίοδο – με εξαίρεση την περίοδο του Κωνσταντίνου Καραμανλή που ήταν και παραμένει παράδειγμα σύνεσης, αποτελεσματικότητας και σοβαρότητας – λειτουργεί υπό καθεστώς κανονικότητας, γεγονός στο οποίο έχει συμβάλει καθοριστικά η νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη αλλά και ο δημιουργικός και μετριοπαθής τρόπος με τον οποίο λειτουργεί η Αξιωματική Αντιπολίτευση, το ΚΙΝΑΛ και τα περισσότερα από τα υπόλοιπα κόμματα.

Τολμώ να πω ότι η Ελλάδα επιτέλους αφήνει πίσω της ένα παρελθόν ανιαρών και αντιπαραγωγικών αντιπαραθέσεων.

Εν ολίγοις, η Ελλάδα εισέρχεται στην οικογένεια των αναπτυγμένων και αξιόπιστων Κρατών- μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Συμβουλίου της Ευρώπης, του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και όχι μόνον.

Ας ελπίσουμε ότι τελειώσαμε ανεπιστρεπτί, με το λαϊκισμό και και την αναξιοπιστία για να προχωρήσουμε μπροστά. Ήταν ώρα…

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα