Κανένας δεν μπορεί να αντισταθεί στην πορτοκαλόπιτα!

19
Αυτή η πορτοκαλόπιτα θα μπορούσε να θυμίζει άλλα γλυκά όπως ραβανί με άρωμα πορτοκάλι,ή ακόμα και γαλακτομπούρεκο με εξτρά δόση πορτοκαλιού.
Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας
3 φλιτζάνια ζάχαρη
4 αυγά
1 κεσεδάκι γιαούρτι
1 ξυλάκι κανέλας
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
την φλούδα απο ένα πορτοκάλι
1 1/2 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
2 βανίλιες
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση συνταγής
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά ελαφρά και ανακατεύουμε χρησιμοποιώντας το σύρμα με το ένα φλιτζάνι ζάχαρη, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, τις βανίλιες, το μπέικιν πάουντερ και το ξύσμα του πορτοκαλιού.
 
Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά προσθέτουμε τα φύλλα κρούστας.
 
Μπορείτε να τα κόψετε σε κομματάκια, να τα τσαλακώσετε ή να τα απλώσετε σε στρώσεις βάζοντας μία στρώση φύλλο, λίγη από τη γέμιση, ξανά φύλλο κ.ο.κ. Μια εξίσου καλή ιδέα είναι τα πιάσετε σαν βεντάλια (δηλαδή να τα σουρώσετε) ένα ένα και να τα τοποθετήσετε στο ταψί.
Ψήνουμε την πορτοκαλόπιτα στους 175 βαθμούς για 30 λεπτά.
 
Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι. Σε ένα κατσαρολάκι ανακατευούμε 1 1/2 ποτήρι νερό με το χυμό πορτοκάλι, τα 2 φλιτζάνια ζάχαρη, το ξυλάκι της κανέλας και τη φλούδα του πορτοκαλιού.
 
Τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά και εν συνεχεία τα κατεβάζουμε από τη φωτιά.
 
Αφαιρούμε τη φλούδα του πορτοκαλιού για να μην πικρίσει το σιρόπι. Το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
 
Βγάζουμε την ψημένη πορτοκαλόπιτα από τον φούρνο και την αφήνουμε για λίγο να κρυώσει (περίπου 10 λεπτά).
 
Μόλις το σιρόπι μας κρυώσει λίγο, περιχύνουμε την πορτοκαλόπιτα. Αφού η πορτοκαλόπιτα «πιεί» όλο το σιρόπι, είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
(Πηγή: supersyntages.gr)