Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη έδωσε στην εφημερίδα «Τα Νέα» ο πρώην Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης. Σε αυτήν εκφράζει την άποψη του για τον Στέφανο Κασσελάκη, τον Κώστα Μπακογιάννη και τον Χάρη Δούκα ενώ μιλά για τη σχέση του με την πολιτική.

Ιδιαίτερα καυστικός ήταν ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ όταν ρωτήθηκε για τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη. Σύμφωνα με τον ίδιο το γεγονός ότι ήρθε ένας τυχαίος από τις ΗΠΑ, ο οποίος μάλιστα ήταν και οπαδός Μητσοτάκη και τους πήρε το κόμμα αποδεικνύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα δίχως σοβαρά στελέχη και δίχως σοβαρή επαφή με την κοινωνία. Ωστόσο ισχυρίστηκε ότι ο Κασσελάκης δεν θα χαθεί από τη μια μέρα στην άλλη, καθώς ίσως κάνει γκελ σε μέρος της νεολαίας και καταφέρει να διασωθεί πολιτικά, παραμένοντας στην ηγεσία του κόμματος έστω και προσωρινά. Δήλωσε χαρακτηριστικά: «Μόνο στην Ελλάδα και στον ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο. Γιατί δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα χωρίς ρίζες στην κοινωνία, όπου υπήρχε ισχυρή σχέση μόνο ανάμεσα στον Τσίπρα και μια μερίδα του εκλογικού σώματος. Από τη στιγμή που η σχέση αυτή αποδυναμώθηκε, φάνηκε η γύμνια του ΣΥΡΙΖΑ σε επίπεδο στελεχιακό, σε όλους τους μαζικούς χώρους, στην αυτοδιοίκηση (...). Κι αφού έκαναν το λάθος να απευθύνουν στη βάση, βρέθηκε ένας τυχαίος που ήρθε από Αμερική, πρώην οπαδός Μητσοτάκη, να τους πάρει το κόμμα. Αυτό δεν έχει συμβεί σε καμία άλλη χώρα του κόσμου. Δεν νομίζω όμως ότι ο Κασσελάκης θα χαθεί από τη μια μέρα στην άλλη. Μπορεί να κάνει γκελ σε ένα τμήμα του εκλογικού σώματος, ίσως στους νέους».

Δεν ήταν κακός δήμαρχος ο Μπακογιάννης 


Κατηγορηματικά αρνητικός φάνηκε για την επιστροφή του στην κεντρική πολιτική σκηνή: «Τρελός είσαι;» ανέφερε χαρακτηριστικά. Μάλιστα αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του για τα κομματόσκυλα που προσπαθούσαν να παρέμβουν στην αυτοδιοίκηση: «Λέγαμε με τον Μπουτάρη ότι ήμασταν τυχεροί, γιατί αναλάμβανε όταν τα κόμματα ήταν στα κάτω τους, αλλιώς κάποια κομματοσκυλα θα είχαν προσπαθήσει να μας πνίξουν. (...) Η μόνη που με στήριξε ουσιαστικά ήταν η Διαμαντοπούλου. Ο Παπαδημος είχε την πρόθεση αλλά δεν πρόλαβε. Έπειτα εχθρότητα και αδιαφορία. Μετά ως βουλευτής έπρεπε να υπακούω διαρκώς στην κομματική γραμμή. (...) Να μου λείπει». Ωστόσο διευκρίνισε ότι δεν μετάνιωσε που δέχτηκε την πρόταση της Φώφης Γεννηματά να είναι επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ. 

Όσον αφορά για τον αν ο νέος Δήμαρχος Αθηνών, Χάρης Δούκας, θα μπορέσει να πετύχει στις δεσμεύσεις του, ήταν επιφυλακτικός. Όπως ανέφερε ίσως πετύχει στην καθαριότητα, εφόσον βάλει κάποιον καλό αντιδήμαρχο και δώσει αγώνα για το θέμα, ωστόσο στα υπόλοιπα απαιτείται περισσότερη αυτονομία της τοπικής αυτοδιοίκησης κι εκεί θα τα βρει σκούρα. Μάλιστα για τον Κώστα Μπακογιάννη εκφράζει την άποψη ότι ήταν ένας καλός Δήμαρχος: «Δεν ήταν κακός Δήμαρχος ο Μπακογιαννης. Έκανε κάποια πράγματα. Είχε βέβαια και τη στήριξη σύσσωμης της κυβέρνησης και των μέσων».

Τελος ο πρώην δήμαρχος Αθηνών συμβούλευσε τον νυν δήμαρχο, Χάρη Δούκα, να συνασπιστεί με τους υπόλοιπους δημάρχους και να διεκδικήσουν μια κανονική τοπική αυτοδιοίκηση με περισσότερη αυτονομία, όπως γίνεται στην υπόλοιπη Ευρώπη.