Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, μετά την απολογία του στην ανακρίτρια ανηλίκων, ο 16χρονος που σκότωσε τον πατέρα του στα Καλύβια την περασμένη Παρασκευή. Με απόφαση των αρμοδίων ανακριτικών αρχών στον νεαρό ορίστηκε μόνο επιμελητής για να επιβλέπει την πορεία του, όπως προβλέπεται για ανήλικους κατηγορούμενους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 16χρονος φέρεται να αναφέρθηκε σε ακραία περιστατικά βίας κατά του ίδιου και κατά άλλων μελών της οικογένειάς του από τον πατέρα του. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως μέσα στη δικογραφία υπάρχουν σειρά αποδεικτικών στοιχείων σχετικά με την κακοποίησή του. 

«Αυτό που έκανα είναι κακό. Το μετανιώνω σαν πράξη. Αισθάνομαι ανακούφιση, απελευθερώθηκα. Πλέον δεν φοβάμαι εγώ και η οικογένειά μου», φέρεται να είπε στη σύντομη απολογία του ο 16χρονος. Στην ανάκριση κατέθεσαν μέλη της οικογένειας και του φιλικού περιβάλλοντος του 16χρονου, μεταξύ των οποίων η μητέρα και ο αδελφός του, οι οποίοι φέρονται να επιβεβαίωσαν τους ισχυρισμούς του, σύμφωνα με τους οποίους ο ίδιος υπήρξε θύμα χρόνιας κακοποίησης.