Στον ανακριτή θα οδηγηθεί αύριο, Τετάρτη, ο 16χρονος που σκότωσε τον 71χρονο πατέρα του με μαχαίρι στα Καλύβια. Έχει ασκηθεί εις βάρος του ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, οπλοφορία και οπλοχρησία.

Ο ανήλικος ανέφερε ότι τόσο ο ίδιος και ο 19χρονος αδελφός του, όσο και η μητέρα τους είχαν υποστεί επί χρόνια κακοποίηση και προσβλητική συμπεριφορά από το θύμα. «Μας κακοποιούσε χρόνια, είχε προσβλητική συμπεριφορά. Η μητέρα και ο αδελφός μου είχαν φύγει από το σπίτι. Περίμενα να ενηλικιωθώ να φύγω και γω. Δεν άντεξα και τον σκότωσα», φέρεται να είπε ο ανήλικος.

«Όλα έγιναν εν βρασμώ ψυχής»

Καταθέτοντας στις αρχές είχε ισχυριστεί πως «όλα έγιναν εν βρασμώ ψυχής». Σύμφωνα με τις εξετάσεις, δεν βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης. 

Συγκεκριμένα, ο 16χρονος διαπληκτίστηκε με τον πατέρα του και στην συνέχεια πήρε ένα μαχαίρι καταφέροντάς του πολλαπλά χτυπήματα. Κάλεσε τη μητέρα του και την ενημέρωσε για όσα έγιναν και στη συνέχεια κλήθηκε η αστυνομία και το ΕΚΑΒ, οι οποίοι διαπίστωσαν τον θάνατο του 71χρονου, μόλις έφτασαν στο σημείο.