Καλογρίτσας: “Τα 3 εκατ. ευρώ κατέληξαν στην εφημερίδα Documento”: Θύελλα από τις αποκαλύψεις του "κόκκινου εργολάβου" για «White House» και Παππά

273

Στα άκρα έχει φτάσει η μετωπική σύγκρουση κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή τις αποκαλύψεις του Πρώτου ΘΕΜΑτος για τον Χρήστο Καλογρίτσα και τα τρία εκατομμύρια.

Υπενθυμίζεται ότι ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας, κατά τη διάρκεια ακροαματικής διαδικασίας στο Πρωτοδικείο Αθηνών, κατέθεσε ότι με τον συντονισμό και την καθοδήγηση του Μεγάρου Μαξίμου και του τέως υπουργού Νίκου Παππά έλαβε από λιβανέζικο κατασκευαστικό κολοσσό 3.000.000 ευρώ ως προκαταβολή για να λάβει μέρος στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016.

«Δεν ήξερε τίποτα ο κ. Τσίπρας για εικονικές συμβάσεις, εκατομμύρια που άλλαζαν χέρια και για το σύστημα που επιχειρήθηκε να στηθεί στα ΜΜΕ ή όλα γίνονταν με την έγκρισή του για να δημιουργήσει καθεστώς; Αντί να λέει λόγια του αέρα, περιμένουμε σήμερα τις απαντήσεις του», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. «Πριν βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, ο κ. Τσίπρας ας εξηγήσει στον ελληνικό λαό τα όσα γίνονταν στο “μαγαζί”, όπως έλεγε και ο κ. Νίκος Παππάς, στενότερος συνεργάτης και πρωταγωνιστής όσων ανατριχιαστικών για τη Δημοκρατία μας πληροφορούνται οι Έλληνες» προσθέτει ο Στέλιος Πέτσας.

Σύμφωνα και με νέες αποκαλύψεις, στο ίδιο δικαστήριο ο κ. Καλογρίτσας κατέθεσε ενόρκως και δια των δικηγόρων του ότι αυτά τα 3.000.000 κατέληξαν στην εφημερίδα Documento του Κώστα Βαξεβάνη με την Νέα Δημοκρατία να ζητά απαντήσεις από Αλέξη Τσίπρα και Νίκο Παππά «για όλη αυτή τη δυσώδη ιστορία που την έστησαν».

Σε ανάρτησή του στο twitter, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης σημειώνει: «Ο Κώστας Βαξεβάνης οφείλει να απαντήσει εάν αυτό που κατέθεσε ο κ. Καλογρίτσας στο Δικαστήριο ισχύει ή όχι. Δηλαδή, ότι από τα 3.000.000 ευρώ που με την μεσολάβηση του Νίκου Παππά, πήρε από την εταιρεία CCC, τα 2.500.000 ευρώ τελικά τα έδωσε για να ιδρυθεί η εφημερίδα Documento. Ισχύει;»

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr