Δεύτερη ήττα του Στέφανου Κασσελάκη και των kasselistas που σκέφτηκαν να «ανακαταλάβουν» τα… ανάκτορα της Κουμουνδούρου μέσα από την αμφισβήτηση της απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής για την έκπτωση του επικεφαλής τους από τη θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι απειλές και οι πιέσεις των τρολ του Διαδικτύου και ορισμένων επωνύμων δεν έπιασαν τόπο. Ούτε και τα 10 άτομα –και πολλά βάζουμε– που συγκεντρώθηκαν έξω από την Κουμουνδούρου ως… κλακαδόροι για να βρίσουν τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας που συνεδρίασε εκτάκτως προκειμένου να βάλει ένα τέλος στην παραφιλολογία περί… πραξικοπήματος. Δεν έπιασε τόπο ούτε η προειδοποίηση της Θεοδώρας Τζάκρη που φέρεται να είπε στη συνεδρίαση ότι το θέμα δύναται να φτάσει ακόμη και στα δικαστήρια.

Η απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας ήταν καταπέλτης για τον Στέφανο Κασσελάκη, που έχει χάσει τελείως τα ερείσματα στο κόμμα και η ανάρτησή του μάλλον ήταν αποτέλεσμα της κατάστασης που δημιουργήθηκε αφού εμφανίσθηκε να κρατά δήθεν αποστάσεις από το… πλήθος των 10 ατόμων που μαζεύτηκε στην Κουμουνδούρου καλώντας τον λαό του να μετατρέψει την οργή σε… δημιουργία.

Το τραγελαφικό είναι πως στην ίδια ανάρτηση με την οποία δηλώνει παρών στις εξελίξεις επιχείρησε να αποποιηθεί και των διαρροών που έκαναν οι συνεργάτες του αναφορικά με τον διάλογο που είχε με τον διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το αν διατηρεί ο ίδιος το δικαίωμα των υπογραφών και των εγκρίσεων που αφορούν στη λειτουργία του κόμματος.

Τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας είπαν «καληνύχτα» στον πρώην πρόεδρο. Όχι, δεν ευχήθηκαν «και καλή βραδιά», πώς θα μπορούσαν άλλωστε να το κάνουν μετά το νέο χαστούκι σε βάρος του. Το βέβαιο είναι πάντως ότι τα πράγματα δεν σταματούν εδώ. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γλιτώσει τη διάλυση. Η διάσπαση, ανάλογα με τις εξελίξεις στις εσωκομματικές εκλογές, είναι το λιγότερο που μπορεί να πάθει…