Αναρτήθηκαν σήμερα, Τετάρτη, στο e-Καταναλωτής οι νέες λίστες για τα σούπερ μάρκετ που συμμετέχουν στο  “καλάθι του νοικοκυριού” και αφορούν την εβδομάδα από 28/12/2022 έως τις 3/1/2023.

Το «καλάθι του νοικοκυριού» μπαίνει σήμερα στην 9η εβδομάδα εφαρμογής του και, λόγω των γιορτών, θα είναι εμπλουτισμένο με γαλοπούλα, μοσχάρι, τσουρέκι ή βασιλόπιτα και σοκολάτα.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, έχει αφήσει ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να υιοθετηθεί το «καλάθι του νοικοκυριού» και από άλλους κλάδους. Δεν έχει τελειώσει η συζήτηση με τους κλάδους που θα δημιουργήσουν το δικό τους καλάθι του νοικοκυριού, είπε συγκεκριμένα, παραμονή Χριστουγέννων, μιλώντας με δημοσιογράφους, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Σημειώνεται ότι το καλάθι του νοικοκυριού, το εορταστικό καλάθι και το καλάθι του Αη Βασίλη φαίνεται ότι όχι μόνο κερδίζουν τον ενδιαφέρον των καταναλωτών αλλά λειτουργούν και ως δείκτης για κάποιους κλάδους προκειμένου να συνεχίσουν την συζήτηση και να συμφωνήσουν στην υιοθέτηση της πρωτοβουλίας.

“Όσο περνάνε οι εβδομάδες όλο και περισσότεροι κλάδοι, που στην αρχή ήταν επιφυλακτικοί με το καλάθι, έχουν αρχίσει να καταλαβαίνουν ότι όποιος μπαίνει στο καλάθι τελικά κερδίζει γιατί οι καταναλωτές το ακολουθούν. Είμαι αισιόδοξος ότι θα έχουμε ανακοινώσεις”, είχε δηλώσει ο υπουργός.

Να σημειωθεί επίσης ότι το “καλάθι του Άι Βασίλη” θα συνεχίσει να εφαρμόζεται έως και τις 11 Ιανουαρίου 2023 στα καταστήματα παιχνιδιών.

Ενώ από τον Φεβρουάριο 2023 και για έξι μήνες (έως τον Ιούλιο 2023) θα δοθεί και ενίσχυση ύψους 10% επί των αγορών νοικοκυριών, τα οποία πληρούν τα κριτήρια ένταξης – μέσω του market pass – σε σούπερ μάρκετ και άλλες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο τροφίμων (φούρνους, μίνι μάρκετ, λαϊκές αγορές, οπωροπωλεία, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, γαλακτοπωλεία κτλ.).