Σωτήρια αποδείχθηκε η επέμβαση ενός ζευγαριού πυροσβεστών καθώς κατάφεραν να σώσουν ένα βρέφος όταν έχασε τις αισθήσεις του.

Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Τρίτης στην Καλαμάτα, όταν μια μητέρα, ενώ καθόταν σε καφετέρια της πλατείας της πόλης, αντιλήφθηκε ότι το βρέφος της είχε μελανιάσει, με την ίδια σε κατάσταση σοκ να φωνάζει για βοήθεια.

Για καλή της τύχη σε διπλανό τραπέζι καθόταν ένα ζευγάρι πυροσβεστών εκτός υπηρεσίας, που αφού αντιλήφθηκαν τι συμβαίνει έτρεξαν άμεσα για βοήθεια.

Μιλώντας για το περιστατικό στην ιστοσελίδα tharrosnews, ανέφεραν ότι ξαφνικά άκουσαν μια γυναίκα να ζητά βοήθεια, αναζητώντας γιατρό αφού, όπως έλεγε, το μωρό της δεν ήταν καλά.

Αμέσως το πλησίασαν και είδαν ότι είχε μελανιάσει, έτσι αποφάσισαν να του κάνουν μαλάξεις στην καρδιά, με το βρέφος όμως να μην ανταποκρίνεται, ενώ στη συνέχεια του έδωσαν αέρα. Τότε υπήρξε ένας μικρός ρόγχος, κάτι που σήμαινε για τους ίδιους ότι το μωρό επανέρχεται.

Το γύρισαν στο πλάι, το μωρό επανήλθε και έκλαψε ενώ στη συνέχεια το βρέφος διακομίστηκε στο Νοσοκομείο, αφού έφτασε το ασθενοφόρο στην κεντρική πλατεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ από το νοσοκομείο, το αγοράκι χαίρει άκρας υγείας, καθώς όλες οι εξετάσεις που του έγιναν ήταν καλές και παρέμεινε χθες στο χώρο της παιδιατρικής κλινικής, για προληπτικούς λόγους έτσι ώστε να παρακολουθήσουν οι γιατροί την πορεία της υγείας του.