Μήνυμα του 112 εστάλη στις 16:00 της Παρασκευής στους κατοίκους της Θεσσαλίας, της Κεντρικής Μακεδονίας, της Στερεάς Ελλάδας και του Βορείου Αιγαίου από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας λόγω της κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει την περιοχή τις επόμενες ώρες και μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου.

«Προειδοποιητικό μήνυμα για ισχυρές καταιγίδες -θυελλώδεις ανέμους από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής 19/04/2024 ως το μεσημέρι του Σαββάτου 20/04/2024 στην περιοχή σας. Περιορίστε τις μετακινήσεις σας στις απολύτως απαραίτητες και ακολουθείστε τις οδηγίες των Αρχών» γράφει το μήνυμα που έλαβαν οι πολίτες. 

Ο αρμόδιος υπουργός Βασίλης Κικίλιας βρέθηκε στη Θεσσαλία όπου συνεδρίασε το Συντονιστικό ενώ ήδη στον Βόλο βρίσκονται σε ετοιμότητα όλες οι υπηρεσίες τόσο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, όσο και του Δήμου Βόλου για την αντιμετώπιση πιθανών προβλημάτων από την αναμενόμενη κακοκαιρία. 

«Είμαστε όλοι εδώ. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα φαινόμενο. Βεβαίως δεν είναι της τάξεως που είχαμε να αντιμετωπίσουμε πριν από μερικούς μήνες, όμως είναι σε ένα πεδίο επιβαρυμένο και ταλαιπωρημένο. Θα μείνω εδώ μέχρι αύριο» δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας μετά το τέλος της συνεδρίασης. 

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας είπε: «Είμαστε όλοι σε επιφυλακή. Αυτό που μας ανησυχεί, είναι- όπως είπε και ο υπουργός- ότι η Θεσσαλία είναι ήδη επιβαρυμένη».