Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία Emil στους δρόμους της Αθήνας με την κίνηση των οχημάτων να διεξάγεται αυτή την ώρα με δυσκολία στις μεγάλες οδικές αρτηρίες στο λεκανοπέδιο.

Μεγάλες καθυστερήσεις παρουσιάζονται στην λεωφόρο Ποσειδώνος, στο ύψο της λεωφόρου Καλαμακίου, στο ρεύμα προς Πειραιά, λόγω συσσώρευσης υδάτων, όπως ενημερώνει η Τροχαία.

Με υπομονή πρέπει να οπλιστούν οι οδηγοί που κινούνται στον Κηφισό, καθώς είναι «στο κόκκινο», κυρίως στο ρεύμα ανόδου, από το ύψος του Μοσχάτου, μέχρι και τη Νέα Ερυθραία.

vrokhi-dromoi.jpg



Παράλληλα απροσπέλαστοι είναι οι δρόμοι γύρω από το κέντρο της Αθήνας: η λεωφόρος Συγγρού από το ύψος της Καλλιρόης, η λεωφόρος Βασιλέως Κωνσταντίνου από το Ζάππειο, λεωφόρος Μεσογείων από το ύψος της Αλεξάνδρας και στα δύο ρεύματα, η Βασιλίσσης Σοφίας και στα δύο ρεύματα, καθώς και η λεωφόρος Κηφισίας.

Και στην Αττική οδό σημειώνονται καθυστερήσεις.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά, σε ανάρτησή του στο X (πρώην twitter), προειδοποίησε ότι τα μεγαλύτερα ύψη βροχής αναμένονται στην περιοχή της κεντρικής Μακεδονίας και τη Νοτιοδυτική Πελοπόννησο.

Στην Κόρινθο βρέχει από το πρωί και ειδικότερα στην περιοχή της Αρχαίας Νεμέας, όπου σημειώθηκε λίγο πριν το μεσημέρι και χαλαζόπτωση, δημιουργώντας προβλήματα στην περιοχή.

Προβλήματα σημειώθηκαν και στην Αργολίδα και ειδικότερα στην πόλη του Ναυπλίου, καθώς από τις ισχυρές βροχές, πλημμύρισαν οι δρόμοι, οι οποίοι έγιναν δύσβατοι για τους πεζούς, ενώ σε πολλά σημεία τα αυτοκίνητα κινούνταν με δυσκολία.

vrokhi-dromoi2.jpg

Φούσκωσε στα Τρίκαλα ο Πηνειός

Η έντονη βροχόπτωση στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων έχει φουσκώσει ποτάμια και χειμάρρους, θέτοντας σε συναγερμό τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Οι τοπικές αρχές στα Τρίκαλα, λόγω των βροχοπτώσεων, έχουν στήσει αναχώματα καθώς έχει φουσκώσει επικίνδυνα ο Πηνειός ενώ ανησυχία επικρατεί στο Βαλαμάνδρι όπου ενισχύουν τα αναχώματα. Επίσης, υπάρχουν καταστροφές στον ορεινό όγκο της Καλαμπάκας.

Θοδωρής Κολυδάς: Οι περιοχές που θα πληγούν περισσότερο από την κακοκαιρία Emil

Ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, σε ανάρτησή του σήμερα στα κοινωνικά δίκτυα, τόνισε ότι τα μεγαλύτερα ύψη βροχής αναμένεται να πέσουν στην κεντρική Μακεδονία και στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο, ενώ παρουσίασε και έναν αναλυτικό χάρτη με τις βροχοπτώσεις.

«Στην κεντρική Μακεδονία και στη ΝΔ Πελοπόννησο τα μεγαλύτερα ύψη βροχής για σήμερα σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα. Περισσότερα στη μεσημβρινή επικαιροποίηση του εκτάκτου δελτίου. Καλό μήνα σε όλους και χρόνια πολλά στην Πολιτική Προστασία, που σήμερα εορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα της», έγραψε ο Θοδωρής Κολυδάς στην ανάρτησή του.