Η κακοκαιρία Daniel φαίνεται πως είναι σε πλήρη εξέλιξη στον νομό Μαγνησίας, καθώς η συνεχής δυνατή βροχή οδήγησε στις εκκενώσεις του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής στο Πήλιο και του Γηροκομείου στον Βόλο. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, πριν από λίγο ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Φώτης Σερέτης και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου αποφάσισαν την εκκένωση του Κέντρου Υγείας, προκειμένου να προστατευθούν οι 6 εργαζόμενοί του και τα 2 πληρώματα ΕΚΑΒ που διαθέτει. 

Ωστόσο, στο Κέντρο Υγείας παραμένει πυροσβεστικό όχημα, ώστε να μη σταματήσει η προσπάθεια να αντλούνται τα νερά της βροχής. Επίσης, για να μη σταματήσει η παροχή ιατρικών υπηρεσιών, αξιοποιείται το δημαρχείο Αργαλαστής σε συνεργασία με τον δήμο, όπου δημιουργείται προσωρινή δομή, γεγονός το οποίο πρόκειται να γνωστοποιηθεί με ανακοίνωση που αναμένεται να εκδοθεί άμεσα. Με το πέρας του καιρικού φαινομένου το προσωπικό θα επιστρέψει με ασφάλεια στο Κέντρο Υγείας. 

Ρέμα παρέσυρε παλιά πτέρυγα του Γηροκομείου Βόλου

Παράλληλα, στον Βόλο, σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο μετά τις 20:00, δόθηκε εντολή να εκκενωθεί και το Γηροκομείο της πόλης, επειδή το ρέμα της Αγίας Παρασκευής παρέσυρε την παλιά του πτέρυγα, με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές. Όμως, να σημειωθεί ότι ευτυχώς δεν κινδύνευσε κάποιος από τους 50 φιλοξενούμενους στο Γηροκομείο. 

Επιπλέον, σχεδιάζεται να εκκενωθεί και το κεντρικό κτήριο, διότι και αυτό βρίσκεται κοντά στο ρέμα, με αποτέλεσμα να παραμείνουν μόνο οι ηλικιωμένοι που βρίσκονται στην τρίτη πτέρυγα. Στο Γηροκομείο επικρατεί αναστάτωση και η διοίκηση του ιδρύματος προσπαθεί να εξασφαλίσει στέγη στους ηλικιωμένους σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Οδηγίες του υπουργείου Εργασίας για την ασφάλεια των εργαζομένων

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα σήμερα, Τρίτη, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κάλεσε τους εργοδότες και τις επιχειρήσεις της Μαγνησίας και άλλων περιοχών που πλήττονται ή ενδέχεται να πληγούν από την κακοκαιρία που είναι σε εξέλιξη σε άμεση συμμόρφωση με τις οδηγίες και τις εντολές των αρμόδιων αρχών, ιδίως δε της Πολιτικής Προστασίας.

Παράλληλα, καλούνται να μεριμνήσουν, σε κάθε περίπτωση, για την ασφαλή προσέλευση ή/και αποχώρηση των εργαζομένων στους χώρους εργασίας, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία για την προστασία των εργαζομένων.