Ένα τριήμερο με καιρικές συνθήκες που θα θυμίζουν φθινόπωρο είναι αυτό που αρχίζει την Παρασκευή, καθώς ασταθείς αέριες μάζες στα βορειοδυτικά Βαλκάνια σε συνδυασμό με αβαθές χαμηλό στο νότιο Αιγαίο θα προκαλέσουν επιδείνωση του καιρού στη χώρα μας που θα διαρκέσει έως  και την Κυριακή.

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εκδόθηκε από την ΕΜΥ, από σήμερα Παρασκευή έως και την Κυριακή, βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανώς χαλαζοπτώσεις θα επηρεάσουν σχεδόν το σύνολο της χώρας συμπεριλαμβανομένων και νησιωτικών περιοχών, ενώ τα έντονα φαινόμενα στα ηπειρωτικά θα εκδηλώνονται κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. 

Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα

Σήμερα Παρασκευή τα φαινόμενα θα είναι έντονα στην Ήπειρο, στη δυτική και κεντρική Στερεά, στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, πιθανώς τη νύχτα στη Χαλκιδική, στη δυτική Θεσσαλία, στη βορειοδυτική Πελοπόννησο και κυρίως τις βραδινές ώρες στα νησιά του Ιονίου.

Το Σάββατο τα φαινόμενα θα είναι έντονα στην κεντρική Μακεδονία -ειδικότερα στη περιοχή της Χαλκιδικής- στην ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στη Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην Εύβοια, στην κεντρική και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης πρόσκαιρα της Αττικής), στη βόρεια Πελοπόννησο, στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και τις πρώτες πρωινές ώρες στα νησιά του Ιονίου.

Την Κυριακή, έντονα καιρικά φαινόμενα θα σημειωθούν στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και στη Χαλκιδική, στην ανατολική Θεσσαλία, στις Σποράδες και στην Εύβοια.