Στην υπηρεσία της… τέχνης έχει ταχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με πρωτεργάτη τον Αλέξη Τσίπρα. Δακρύβρεχτες αναρτήσεις και τοποθετήσεις και στήριξη φυσικά των καταλήψεων στις οποίες προσφέρει την ανάλογη πολιτική κάλυψη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύει και στην υπόθεση των καλλιτεχνών που σημειωτέον αν λάβει κανείς υπόψη, αν ακούσει δηλαδή, αυτά που αναφέρουν οι αρμόδιοι παράγοντες τότε οι αντιδράσεις μόνο ως υποκινούμενες δύναται να χαρακτηριστούν. Ο Αλέξης Τσίπρας έβγαλε και μια ανάρτηση για να εξασκήσει την τέχνη της εμφυλιοπολεμικής αφηγηματικής ρητορικής.

Την ίδια στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να ισχυρίζεται ότι στα 4,5 χρόνια που κυβερνούσε απλά δεν πρόλαβε  να διευθετήσει το θέμα και μάλιστα τη στιγμή ο Αλέξης Τσίπρας ως πρωθυπουργός, είχε υπουργό  Πολιτισμού ηθοποιό, την Λ. Κονιόρδου. Εμφανιζόμενος δέ να ζητά να μετατραπεί μία ιδιωτική ή δημόσια σχολή μεταλυκειακής εκπαίδευσης σε Α.Ε.Ι.(γιατί επί της ουσίας αυτό ζητείται) θα πρέπει να εξηγήσει γιατί αρνείται  κάτι ανάλογο στα υπόλοιπα ΙΕΚ ή σε ιδιωτικές σχολές.

Η υποκριτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα πάντως και σε αυτή την υπόθεση ξεπερνά κάθε προηγούμενο. Και δικαίως πλέον ο επικεφαλής του δεν θέτει απλά υποψηφιότητα αλλά κατακτά το σχετικό Όσκαρ…

Σε κάθε περίπτωση απάντηση για το γεγονός ότι το Προεδρικό Διάταγμα αφορούσε προσλήψεις στο Δημόσιο που δεν έχουν σχέση με  καλλιτεχνικό έργο, αλλά με διοικητικές θέσεις ή προσωποπαγείς θέσεις και οι καλλιτέχνες εμφανίζονται να αντιδρούν διεκδικώντας επί της ουσίας να αναγνωρίζονται τα πτυχία τους γι αυτές, δεν έχει δοθεί.

Υ.Γ Μηπως Πρέπει ο καλλιτεχνικός κόσμος να ασχοληθεί και με τον τρομερό και φοβερά επιτυχημένο νόμο Κατρούγκαλο για να διαπιστώσει τι  προκάλεσε και σε αυτόν τον χώρο;