Και οι αριστεροί έχουν ανάγκες: «Επανάσταση» στην Αυγή κατά της… εργοδοσίας!

107
tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseis Σοβαρά οικονομικά προβλήματα για την «Αυγή»

Νέοι πονοκέφαλοι για τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος παλεύει για τα εργασιακά δικαιώματα μεν αλλά μέχρι να τα απολαμβάνει κάθε εργαζόμενος δεν έχει και τόση σημασία να ισχύουν στα κομματικά μαγαζιά. 

Κάποιοι στην Κουμουνδούρου φαίνεται πως θεωρούν ότι οι δημοσιογράφοι των κομματικών μέσων δουλεύουν από χόμπι γιατί ίσως έχουν την τύχη κάποιων κομματικών στελεχών με φουσκωμένους λογαριασμούς τραπέζης…

Μόνο που τα πράγματα δεν είναι έτσι και οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να το θυμίσουν στα κεντρικά τραβώντας «χειρόφρενο» και ζητώντας τα δεδουλευμένα τους. Οι δημοσιογράφοι της Αυγής πληρώνονται με έναντι τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι στην κυβέρνηση και τα χρέη συσσωρεύονται σε βάρος τους ενώ η αναδιάρθρωση των Μέσων φαίνεται να καθυστερεί περαιτέρω παρά τις πιέσεις που ασκούν οι πιο ρεαλιστές του κόμματος!

Στην ανακοίνωση της Συνέλευσης των Εργαζομένων της ΑΥΓΗΣ αναφέρεται:

«Με δεδομένο τις επανειλημμένες τους τελευταίους μήνες καθυστερήσεις εξόφλησης με καταβολή έναντι της πληρωμής του μηνιαίου μισθού μας, καθώς και τη συσσώρευση νέων τρεχουσών οφειλών προς τους εργαζόμενους, με συνέπεια να τους οφείλονται δύο μισθοί, η Γενική Συνέλευση των Εργαζομένων αποφάσισε τα εξής:
1. Εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκεια μας για την αθέτηση των επάλληλων υποσχέσεων της Διοίκησης για την ομαλή ροή της μισθοδοσίας και τις διαδοχικές υπερβάσεις των προθεσμιών που παρείχαν οι εργαζόμενοι στη διοίκηση για να καταβάλει τη μισθοδοσία
2. Στο πλαίσιο των μέσων για τη διασφάλιση εξόφλησης των δεδουλευμένων και της ομαλούς μισθοδοσίας, που διαταράσσεται ξανά, ακόμη και μετά τη δεύτερη μέσα σε μια πενταετία μείωση των μισθών μας, αποφασίσαμε την υλοποίηση προειδοποιητικής στάσης εργασίας τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου, εφόσον δεν κατατέθηκε, όπως είχε δεσμευτεί η διοίκηση, στο σύνολό της, η προγραμματισμένη μηνιαία καταβολή την περασμένη Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου.
3. Ανησυχώντας έντονα για το μέλλον και την προοπτική της εφημερίδας, ζητάμε πλήρη και αναλυτική ενημέρωση για τα οικονομικά της εφημερίδας, καθώς και να εκπονηθεί επιτέλους δημοσιογραφικό σχέδιο ανάπτυξης, το οποίο ζητάμε επίμονα οι εργαζόμενοι εδώ και χρόνια. Το μοναδικό κείμενο που έχει κατατεθεί μέχρι στιγμής είναι οι προτάσεις των εργαζομένων οι οποίες παραμένουν αναξιοποίητες.
4. Τέλος, εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας ότι δεν έχουμε ενημερωθεί μέχρι σήμερα για την απόφαση του βασικού μετόχου για τη «διοικητική ενοποίηση» όλων των μέσων που κατέχει, και κυρίως, τι συνεπάγεται αυτή η «ενοποίηση» για τα δικαιώματα και τις θέσεις των εργαζομένων. Για τον λόγο αυτό ζητάμε άμεση συνάντηση με τον γραμματέα του κόμματος».

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr