Στην κόψη του ξυραφιού βρίσκεται η Μέση Ανατολή, εν αναμονή των αντιποίνων του Ιράν και των συμμάχων του, εναντίον του Ισραήλ, για τη δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγια. Οι Αμερικανοί προχωρούν στη μεγαλύτερη συγκέντρωση δυνάμεων στη Μέση Ανατολή, από τις 7 Οκτωβρίου, ενώ το Ισραήλ ετοιμάζει την άμυνά του και έχει ανοίξει τα καταφύγια. Βρετανία και ΗΠΑ καλούν του πολίτες τους να φύγουν από τον Λίβανο το συντομότερο δυνατόν. Την ίδια ώρα και στο Ισραήλ, αεροπορικές εταιρείες ακυρώνουν η μια μετά την άλλη τις πτήσεις τους από και προς το Τελ Αβίβ μέχρι νεοτέρας.

Η δημόσια ραδιοτηλεόραση του Ισραήλ συνέστησε στους εγκλωβισμένους στο εξωτερικό Ισραηλινούς να μεταβούν στην Ελλάδα ή την Κύπρο και να επιβιβαστούν σε πτήσεις των ισραηλινών αεροπορικών εταιρειών για την επιστροφή τους στην πατρίδα. Το Ισραήλ δηλώνει πλήρως προετοιμασμένο για την όποια ιρανική επίθεση. Σε επίπεδο πολιτικής προστασίας όλα είναι έτοιμα επίσης, από υπόγεια νοσοκομεία και σύστημα λειτουργίας των νοσοκομείων μέχρι «έρημα νησιά» όπως λέγονται, δηλαδή χωρίς εξοπλισμό και ρεύμα.

Ρήξη Νετανιάχου με στρατό – Ζήτημα χρόνου η αντικατάσταση του Υπ. Άμυνας

Ωστόσο, καταγράφηκε ρήξη ανάμεσα στον Βενιαμίν Νετανιάχου από τη μία και τον αρχηγό του Στρατού, τον αρχηγό της Μοσάντ και τον αρχηγό της Shin Bet των μυστικών υπηρεσιών του Στρατού από την άλλη. Πληροφορίες φέρουν την αποπομπή του υπουργού Αμύνης να είναι απλά ζήτημα χρόνου ενώ η αντικατάσταση και των άλλων δύο φαίνεται αναπόφευκτη, καθώς η ρήξη τους με τον Πρωθυπουργό για το ζήτημα της συμφωνίας για τους ομήρους έχει πάρει διαστάσεις. Οι τρεις πιέζουν τον Νετανιάχου να κλείσει το θέμα όμηροι – Γάζα.

Το Ιράν δήλωσε το Σάββατο ότι αναμένει από τη Χεζμπολάχ, να χτυπήσει βαθύτερα στο εσωτερικό του Ισραήλ και να μην περιορίζεται σε στρατιωτικούς στόχους, προβάλλοντας ως δικαιολογία ότι το Ισραήλ σκότωσε τον στρατιωτικό διοικητή της Χεζμπολάχ, Φουάντ Σουκρ. 
Στη μεγαλύτερη συγκέντρωση αμερικανικών δυνάμεων στη Μέση Ανατολή από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα προχωρούν οι Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς, όπως όλα δείχνουν, έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τα ιρανικά αντίποινα στο Ισραήλ μετά τη δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγια. Επιπλέον μαχητικά αεροσκάφη και πολεμικά πλοία αναπτύσσονται στη Μεσόγειο και την Ερυθρά Θάλασσα, στο πλαίσιο προετοιμασιών για ενδεχόμενη απομάκρυνση των Αμερικανών.

Το Πεντάγωνο στέλνει στην περιοχή το αεροπλανοφόρο Αβραάμ Λίνκολν. Ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας επισήμανε ότι το Λίνκολν θα αντικαταστήσει το Θίοντορ Ρούσβελτ, που βρίσκεται στον κόλπο του Ομάν. Παράλληλα, αντιτορπιλικά και καταδρομικά σπεύδουν στη Μέση Ανατολή και τη Μεσόγειο Θάλασσα. Σε ύψιστη επιφυλακή βρίσκεται και το Ισραήλ με το Ναυτικό να πραγματοποιεί δοκιμές αμυντικού συστήματος μεγάλης εμβέλειας. Iσραηλινά μέσα μεταδίδουν ότι εκτός από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βρετανία, κράτη του Κόλπου, Αίγυπτος και Ιορδανία έχουν τεθεί σε ετοιμότητα για αναχαίτιση ιρανικών πυραύλων και ντρόουν.