Χωρίς όρια και με απειλές ο νούμερο 2 της Χαμάς Σαλέχ αλ Αρούρι δήλωσε στο τηλεοπτικό κανάλι Al Jassera ότι η οργάνωση είναι έτοιμη να πολεμήσει σκληρά μια ισραηλινή χερσαία εισβολή στη Γάζα, την οποία περιέγραψε ως «το καλύτερο σενάριο για εμάς για να επιλύσουμε τη σύγκρουση εναντίον του εχθρού».

Ακόμη όπως μεταδίδει το πρακτορείο Shehab ο αναπληρωτής επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς Σαλέχ αλ Αρούρι δήλωσε ότι «ξεκινάμε μία μάχη που θα επεκταθεί, θα κλιμακωθεί και θα βαθύνει, και στόχος της είναι η ελευθερία του λαού μας και το δικαίωμά μας να είμαστε ελεύθεροι και ασφαλείς σε μια ελεύθερη και ανεξάρτητη πατρίδα».

«Αυτή δεν είναι μια καταδρομική επιχείρηση. Είναι μια ολοκληρωτική μάχη. Σκοπεύουμε οι μάχες να έχουν συνέχεια και το μέτωπο να επεκταθεί» ξεκαθάρισε ακόμη. Στο μεταξύ σε δήλωση του υποστηρίζει ότι η Χαμάς είναι έτοιμη για «το χειρότερο σενάριο». «Όλα τα σενάρια είναι πλέον πιθανά και είμαστε έτοιμοι για μια ισραηλινή χερσαία εισβολή», σημείωσε με νόημα και συμπλήρωσε ότι το Ισραήλ σχεδίαζε να εξαπολύσει επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας και στη Δυτική Όχθη.

Την ίδια στιγμή ο Αλ Αρούρι δηλώνει ότι η Χαμάς έχει αιχμαλωτίσει αρκετούς Ισραηλινούς προκειμένου να οδηγήσει την ισραηλινή κυβέρνηση στην απόφαση της απελευθέρωσης όλων των Παλαιστινίων που κρατούνται στις φυλακές του Ισραήλ.

«Καταφέραμε να σκοτώσουμε και να αιχμαλωτίσουμε πολλούς Ισραηλινούς στρατιώτες. Οι μάχες συνεχίζονται ακόμη. Όσον αφορά τους κρατούμενούς μας, σας λέω ότι η ελευθερία σας διαφαίνεται σε μεγάλο βαθμό. Με αυτά που έχουμε στα χέρια μας θα σας αφήσουμε ελεύθερους. Όσο συνεχίζονται οι μάχες, τόσο θα αυξάνεται ο αριθμός των αιχμαλώτων» τόνισε.

Ακόμη υποστήριξε ότι έχουν συλληφθεί «ανώτεροι αξιωματικοί» του ισραηλινού στρατού. «Αιχμαλωτίσαμε ανώτερους αξιωματικούς του στρατού κατοχής» ανέφερε. «Υπάρχουν πολλοί Παλαιστίνιοι νεκροί και πολλοί Ισραηλινοί νεκροί, καθώς και αιχμάλωτοι, και η μάχη βρίσκεται ακόμη στο αποκορύφωμά της», συμπλήρωσε.

Ο Αρούρι δήλωσε ότι η Χαμάς είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει μια ισραηλινή χερσαία εισβολή στη Γάζα, την οποία περιέγραψε ως "το καλύτερο σενάριο για εμάς για να επιλύσουμε τη σύγκρουση εναντίον του εχθρού". Κανένας από αυτούς τους ισχυρισμούς δεν μπορεί να επαληθευτεί ανεξάρτητα από το BBC αυτή τη στιγμή και οι ισραηλινές αρχές δεν έχουν σχολιάσει καμία από τις πολλαπλές αναφορές για ομηρία.