Στην τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε σήμερα, το πρωί της Πέμπτης, στην Ιερουσαλήμ αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου στη δήλωση που έκανε μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν: «Είναι η ίδια Χαμάς που διέπραξε τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου, είπα στον υπουργό Εξωτερικών, η ίδια Χαμάς που προσπαθεί να μας δολοφονήσει παντού».

«Ορκιζόμαστε -και ορκίζομαι εγώ ο ίδιος- να εξολοθρεύσουμε τη Χαμάς. Τίποτα δεν θα μας σταματήσει. Θα συνεχίσουμε τον πόλεμο για να πετύχουμε τρεις στόχους, να απελευθερώσουμε όλους τους ομήρους, να εξοντώσουμε ολοκληρωτικά τη Χαμάς και να εξασφαλίσουμε ότι η Γάζα δεν θα αντιμετωπίσει ποτέ ξανά τέτοια απειλή», πρόσθεσε. Υπενθυμίζεται πως κατά την αιματηρή επίθεση, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε η Χαμάς, έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι. 

Μπλίνκεν: Πρέπει να προστατευθούν οι πολίτες στη νότια Γάζα πριν κάθε στρατιωτική επιχείρηση 

Από την πλευρά του, ο Άντονι Μπλίνκεν ζήτησε, σήμερα, από τον Ισραηλινό πρωθυπουργό «να προστατεύσει τους πολίτες» στον νότιο τομέα της Λωρίδας της Γάζας, αν η ανακωχή με τη Χαμάς λάβει τέλος και επαναληφθούν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Κατά τη συνάντησή τους στο Τελ Αβίβ σήμερα το πρωί, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών «επεσήμανε την ανάγκη κάλυψης των ανθρωπιστικών αναγκών και της προστασίας των πολιτών στην νότια Γάζα πριν από κάθε στρατιωτική επιχείρηση», σύμφωνα με ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ζήτησε επίσης από την ισραηλινή δικαιοσύνη να διώξει «τους εξτρεμιστές εποίκους που διαπράττουν βιαιότητες κατά των Παλαιστινίων στην (κατεχόμενη) Δυτική Οχθη».