Από τους Παλαιστίνιους θα κυβερνάται η Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας του Ισραήλ Γιοάβ Γκάλαντ, αλλά, όπως εξήγησε, όταν δεν θα αποτελεί πλέον απειλή η Χαμάς. Πιο συγκεκριμένα, ο Γκάλαντ είπε ότι το τέλος του πολέμου θα πρέπει να συνοδεύεται από διπλωματία. Υποστήριξε, ακόμα, ότι οι Παλαιστίνιοι είναι αυτοί που θα αναλάβουν τη διακυβέρνηση της Λωρίδας της Γάζας, όταν το ισλαμιστικό κίνημα «δεν θα απειλεί» πλέον το Ισραήλ. 

Στη Λωρίδα της Γάζας «ζουν Παλαιστίνιοι» και «κατά συνέπεια, οι Παλαιστίνιοι θα την κυβερνήσουν στο μέλλον. Η μελλοντική κυβέρνηση της Γάζας θα πρέπει να προέρχεται από τη Λωρίδα της Γάζας και να βασίζεται σε δυνάμεις που δεν απειλούν το κράτος του Ισραήλ», είπε χαρακτηριστικά ο Γκάλαντ.

«Χωρίς στρατιωτική πίεση, κανείς δεν θα μας μιλήσει»

Επίσης, ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας τόνισε ότι η εντατική στρατιωτική επιχείρηση στη νότια Γάζα πλησιάζει στο τέλος της όμως, αν δεν συνεχιστεί η πίεση, η Χαμάς δεν θα συμφωνήσει να απελευθερώσει άλλους ομήρους. 

«Εάν σταματήσουν τα πυρά, η μοίρα των ομήρων θα σφραγιστεί για πολλά χρόνια στην αιχμαλωσία της Χαμάς. Χωρίς στρατιωτική πίεση, κανείς δεν θα μας μιλήσει. Μόνο από θέση ισχύος μπορούν να απελευθερωθούν οι όμηροι», ανέφερε.

Στο τέλος, πρόσθεσε: «Θα φτάσουμε σε όλους τους ομήρους και θα νικήσουμε τη Χαμάς- οι εχθροί μας και οι φίλοι μας βλέπουν τα αποτελέσματα και μας δοκιμάζουν».