Ισπανία: Απέρριψε ο Σάντσεθ το αίτημα των Podemos για κυβέρνηση συνασπισμού

by Έλσα

Κατά της δημιουργίας κυβέρνησης συνασπισμού τάχθηκε για άλλη μία φορά σήμερα ο επικεφαλής του ισπανικού Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος (PSOE) Πέδρο Σάντσεθ.

«Είναι ανέφικτο», δήλωσε ο Σάντσεθ κάνοντας λόγο για έλλειψη εμπιστοσύνης ανάμεσα στο σοσιαλιστικό κόμμα του και το κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς Podemos, έπειτα από δύο αποτυχημένες ψηφοφορίες για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης τον Ιούλιο.

Ο Σάντσεθ υπογράμμισε πως υπάρχουν υπερβολικά πολλές διαφωνίες ανάμεσα στο PSOE και το Unidas Podemos, όμως προσέφερε μια εναλλακτική επιλογή στο πλαίσιο της οποίας το κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς θα μπορούσε να συμφωνεί σε πολιτικές και να πάρει μη υπουργικά αξιώματα.

Ο Σάντσεθ δήλωσε πως αυτό δεν ανταποκρίνεται στο αίτημα του Podemos για μια κυβέρνηση συνασπισμού, αλλά ούτε και οι σοσιαλιστές θα κυβερνήσουν μόνοι.

Ο Σάντσεθ προσφέρθηκε επίσης να δημιουργηθούν ανεξάρτητοι μηχανισμοί που θα ελέγχουν τον σεβασμό σε οποιαδήποτε συμφωνία με το Podemos αναφορικά με την πολιτική που θα εφαρμοστεί.

Ο επικεφαλής του PSOE είπε πως εξακολουθεί να έχει στόχο να επιδιώξει μια συμφωνία και πως δεν υπάρχει αντικειμενικός λόγος να διεξαχθούν επαναληπτικές εκλογές.

Ο Σάντσεθ έκανε τις δηλώσεις αυτές απευθυνόμενος σε μέλη του PSOE, μη κυβερνητικές οργανώσεις και συνδικάτα και παρουσιάζοντας περισσότερες από 300 προτάσεις πολιτικής σε μια ύστατη προσπάθεια να εξασφαλίσει συμμάχους ώστε να ορκισθεί πρωθυπουργός πριν από την προθεσμία της 23ης Σεπτεμβρίου. Αν μέχρι την ημερομηνία αυτή δεν υπάρξει συμφωνία, επαναληπτικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν στις 10 Νοεμβρίου.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα