Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα (1/11) οι έξι κατηγορούμενοι για την επίθεση εναντίον του Μάκη Βορίδη, που σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο σε εστιατόριο του Ηρακλείου Κρήτης.
Οι πέντε από αυτούς συνελήφθησαν ύστερα από επέμβαση της αστυνομίας στο κτίριο της κατάληψης «Ευαγγελισμού» στο κέντρο της πόλης, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. και όχι από την τοπική αστυνομική διεύθυνση. Μεταξύ των ευρημάτων σε σπίτια υπόπτων και στο κατειλημμένο κτίριο βρέθηκαν αντιασφυξιογόνες μάσκες και κράνη, τα οποία κατασχέθηκαν από τις διωκτικές αρχές.
Οι κατηγορούμενοι ολοκλήρωσαν τις προανακριτικές απολογίες τους αργά χθες το βράδυ και παραμένουν κρατούμενοι στην αστυνομική διεύθυνση Ηρακλείου. Εξετάστηκαν μόνο για τα αδικήματα που σχετίζονται με την κατάληψη, ενώ για την επίθεση κατά του πρώην υπουργού αναμένεται να ζητήσουν συμπληρωματική απολογία, καθώς έχει παρέλθει το αυτόφωρο.
Σύμφωνα με τους συνηγόρους υπεράσπισης, οι έξι αρνούνται όλες τις κατηγορίες που τους αποδίδονται, υποστηρίζοντας ότι δεν είχαν καμία συμμετοχή στα γεγονότα.