Παράνομο αποστακτήριο που παρήγαγε και διέθετε μεγάλες ποσότητες αλκοολούχων ποτών εντόπισε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος από κοινού με το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης, σε σπίτι στον νομό Ηρακλείου. Παράλληλα, διενεργήθηκαν έλεγχοι σε 17 επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος και ελήφθησαν δείγματα ποτών για περαιτέρω εργαστηριακό έλεγχο.  

Συνολικά κατασχέθηκαν 490 λίτρα άγνωστου αλκοολούχου ποτού αλκοολικού βαθμού 40%, 13.500 λίτρα αλκοολούχου μίγματος σε ζύμωση που χρησιμοποιείτο ως πρώτη ύλη για την παραγωγή του παράνομου αλκοολούχου ποτού, επαγγελματικά μηχανήματα και άλλα συστήματα παραγωγής. Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να εντοπιστεί η συνολική ποσότητα αλκοολούχων ποτών που διακινήθηκε από τους εμπλεκόμενους, καθώς επίσης και οι επιχειρήσεις στις οποίες διατέθηκαν. Επίσης κατασχέθηκαν από το δύο κυνηγετικά όπλα με ληγμένες τις σχετικές άδειες, ενώ εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν POS τράπεζας άλλης χώρας και μια αδήλωτη ταμειακή μηχανή. Σχηματίστηκε δικογραφία εναντίον δύο ατόμων για παραβάσεις του τελωνειακού κώδικα και του νόμου περί όπλων. 

Δείγματα από το παράνομο αλκοόλ εστάλησαν για εξέταση στη Χημική Υπηρεσία για να προσδιοριστεί επακριβώς η σύνθεση του, ενώ το POS και η ταμειακή μηχανική εξετάζονται για να προσδιοριστεί η αδήλωτη φορολογητέα ύλη.

Οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ εντάσσονται στο πλαίσιο της εντατικοποίησης των ελέγχων σε επιχειρήσεις διάθεσης και κατανάλωσης αλκοολούχων ποτών, σε σημεία αυξημένης τουριστικής κίνησης. Στόχος των ελέγχων είναι η πάταξη του παράνομου αλκοόλ, καθώς και των νοθευμένων και επικίνδυνων για τον οργανισμό, αλκοολούχων προϊόντων, η προστασία των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης η προστασία του καταναλωτικού κοινού από πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού.