Προελαύνει η Κάμαλα Χάρις με πέντε μονάδες έναντι του Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με νέες δημοσκοπήσεις για τις επικείμενες προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, ανεβάζοντας το πολιτικό θερμόμετρο, καθώς στις πολιτείες-«κλειδιά» για την έκβαση της αναμέτρησης οι δύο μονομάχοι εμφανίζονται ισόπαλοι με 50%.

Ειδικότερα, με τις εκλογές των ΗΠΑ να είναι προ των πυλών, νέα δημοσκόπηση που δημοσίευσε το αμερικανικό δίκτυο ABC δείχνει την Κάμαλα Χάρις για πρώτη φορά να προηγείται πέντε μονάδων από τον Ντόναλντ Τραμπ, με ποσοστό 50% έναντι 45%, με μικρό περιθώριο λάθους, ενώ πριν από ένα μήνα ήταν πολύ κοντά.

Στην ίδια δημοσκόπηση η διαφορά φθάνει στις 6 μονάδες μεταξύ των ανεξάρτητων ψηφοφόρων. Σε πανεθνική δημοσκόπηση του CBS Νews η Χάρις προηγείται του Τραμπ με 51%-48%, ενώ στις πολιτείες-κλειδιά για την έκβαση της αναμέτρησης οι δύο μονομάχοι εμφανίζονται ισόπαλοι με 50%.

«Σε 80 μέρες από σήμερα θα νικήσουμε μια κομμουνίστρια γνωστή και ως Κάμαλα Χάρις», δήλωσε ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών, Ντόναλντ Τραμπ. Μάλιστα δημοσίευσε στο λογαριασμό του στο X μία τροποποιημένη φωτογραφία με την Κάμαλα Χάρις να αγορεύει σε στάδιο του κομμουνιστικού κόμματος της Κίνας. Παρότρυνε, επίσης, τους πολίτες να κάνουν τη σωστή επιλογή αν θέλουν περισσότερα λεφτά και λιγότερους φόρους.