ΗΠΑ: Η Γερουσία καλείται να εγκρίνει τον διορισμό της Νάιτ-Κραφτ στον ΟΗΕ

7

Ο διορισμός της Κέλι Νάιτ-Κραφτ στο αξίωμα της πρεσβεύτριας των ΟΗΕ από τον Ντόναλντ Τραμπ, υπεβλήθη στην αμερικανική Γερουσία προς έγκριση.

Αν επικυρωθεί, η Νάιτ-Κραφτ θα καταλάβει τον θώκο που παραμένει κενός αφότου τον εγκατέλειψε η Νίκι Χέιλι στα τέλη του 2018.

Η Νάιτ-Κραφτ, ως σήμερα πρεσβεύτρια των ΗΠΑ στον Καναδά, επελέγη τον Φεβρουάριο. Θεωρείται αμφιλεγόμενη επιλογή από ορισμένους. Ο σύζυγός της Τζο Κραφτ είναι μεγιστάνας των μεταλλείων και των ορυχείων, η ίδια ήταν επιχειρηματίας. Αμφότεροι είναι σημαντικοί χρηματοδότες των Ρεπουμπλικάνων· είχαν συνεισφέρει ποσά στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ το 2016.

Η Νάιτ-Κραφτ, που κατάγεται από την Πολιτεία Κεντάκι, ίδρυσε και διηύθυνε επί σειρά ετών μια εταιρεία συμβούλων και marketing. Αργότερα υπηρέτησε στην κυβέρνηση του Τζορτζ Ου. Μπους.

Η πρώτη επιλογή του Τραμπ για την αντικατάσταση της Χέιλι ήταν η Χέδερ Νάουερτ, πρώην εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών και πρώην παρουσιάστρια του τηλεοπτικού δικτύου Fox News, που όμως αποφάσισε να αποσύρει την υποψηφιότητά της, επικαλούμενη οικογενειακούς λόγους.