ΗΠΑ: Η Γερουσία καλείται να εγκρίνει τον διορισμό της Νάιτ-Κραφτ στον ΟΗΕ

9

Ο διορισμός της Κέλι Νάιτ-Κραφτ στο αξίωμα της πρεσβεύτριας των ΟΗΕ από τον Ντόναλντ Τραμπ, υπεβλήθη στην αμερικανική Γερουσία προς έγκριση.

Αν επικυρωθεί, η Νάιτ-Κραφτ θα καταλάβει τον θώκο που παραμένει κενός αφότου τον εγκατέλειψε η Νίκι Χέιλι στα τέλη του 2018.

Η Νάιτ-Κραφτ, ως σήμερα πρεσβεύτρια των ΗΠΑ στον Καναδά, επελέγη τον Φεβρουάριο. Θεωρείται αμφιλεγόμενη επιλογή από ορισμένους. Ο σύζυγός της Τζο Κραφτ είναι μεγιστάνας των μεταλλείων και των ορυχείων, η ίδια ήταν επιχειρηματίας. Αμφότεροι είναι σημαντικοί χρηματοδότες των Ρεπουμπλικάνων· είχαν συνεισφέρει ποσά στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ το 2016.

Η Νάιτ-Κραφτ, που κατάγεται από την Πολιτεία Κεντάκι, ίδρυσε και διηύθυνε επί σειρά ετών μια εταιρεία συμβούλων και marketing. Αργότερα υπηρέτησε στην κυβέρνηση του Τζορτζ Ου. Μπους.

Η πρώτη επιλογή του Τραμπ για την αντικατάσταση της Χέιλι ήταν η Χέδερ Νάουερτ, πρώην εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών και πρώην παρουσιάστρια του τηλεοπτικού δικτύου Fox News, που όμως αποφάσισε να αποσύρει την υποψηφιότητά της, επικαλούμενη οικογενειακούς λόγους.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr