Η αστυνομία άρχισε σήμερα νωρίς σήμερα το πρωί (τοπική ώρα) να απομακρύνει τα οδοφράγματα που είχαν στήσει φοιτητές υπέρ των Παλαιστινίων στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Λος Άντζελες (UCLA) προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την ισραηλινή επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι δυνάμεις της τάξης, με εξάρτυση κατά των διαδηλώσεων, απομάκρυναν κιγκλιδώματα και ξύλα και προχώρησαν σε προσαγωγές πολλών διαδηλωτών, σύμφωνα με πλάνα που μετεδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN. Προηγήθηκαν σφοδρές συγκρούσεις φοιτητών με την αστυνομία.

Η αστυνομία αναπτύχθηκε ξανά χθες σε αμερικανικές πανεπιστημιουπόλεις, όπου έγιναν νέες συλλήψεις, μετά τις επεμβάσεις στο Λος Άντζελες και στη Νέα Υόρκη, όπου εκτυλισσόταν φοιτητική κινητοποίηση εναντίον του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας που συνταράσσει τις ΗΠΑ.

28659911.jpg

Τις τελευταίες δυο εβδομάδες, οι κινητοποιήσεις υποστήριξης στη Λωρίδα της Γάζας πολλαπλασιάζονται στις ΗΠΑ, από την Καλιφόρνια ως τα μεγάλα πανεπιστήμια στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, με το κύμα των διαδηλώσεων να θυμίζει σε πολλούς το κίνημα εναντίον του πολέμου του Βιετνάμ.

Οι φοιτητές κάλεσαν τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα να κόψουν τους δεσμούς τους με μαικήνες και εταιρείες συνδεόμενες με το Ισραήλ και κατήγγειλαν την υποστήριξη της Ουάσιγκτον στον μέγα σύμμαχό του στη Μέση Ανατολή.

28658964.jpg