Κλιμάκιο του FBI διεξάγει έρευνα στο παραλιακό σπίτι που έχει στο Ρέχομποθ του Ντελάγουερ ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το NBC News.

Σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο, οι πράκτορες έφτασαν στο σπίτι του Μπάιντεν στο Ρέχομποθ το πρωί της Τετάρτης.

Το FBI ερευνά το σπίτι του προέδρου Τζο Μπάιντεν στο Ντέλαγουερ στο πλαίσιο έρευνας για απόρρητα έγγραφα, λέει ο δικηγόρος του.

Σε δήλωσή του, ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Μπάιντεν είπε ότι η έρευνα «σχεδιάστηκε» με την «πλήρη υποστήριξη» του προέδρου, ενώ το κανάλι CBS ανέφερε ότι η έρευνα για τα έγγραφα του Μπάιντεν σχετίζεται με μια ευρύτερη έρευνα για το χειρισμό διαβαθμισμένων εγγράφων.

Έρευνα χωρίς ειδοποίηση

Ο δικηγόρος του Μπάιντεν, Μπομπ Μπάουερ, είπε ότι η έρευνα πραγματοποιήθηκε «χωρίς εκ των προτέρων δημόσια ειδοποίηση»  προς όφελος της ίδιας της «επιχειρησιακής ασφάλειας και ακεραιότητάς» της.

Η έρευνα στο σπίτι του Μπάιντεν είναι η τελευταία σε μία σειρά ερευνών που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες τοποθεσίες, μετά την ανακάλυψη διαβαθμισμένων εγγράφων στο «Κέντρο Πεν Μπάιντεν» – έναν χώρο για αξιωματικούς – στην Ουάσιγκτον τον Νοέμβριο.

Πρόσθετα έγγραφα ανακαλύφθηκαν στο σπίτι του Τζο Μπάιντεν στο Ντέλαγουερ σε μεταγενέστερες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο.

Το FBI δεν έχει σχολιάσει την έρευνα.